Followers

Thursday, 14 February 2013

Cuti Dah Nak Habis Oiitt !

Dear Yayah,

Dah nak dekat sebulan kan aku dah tak update blog nieyh . . last aku update pom time aku tengah final lagi . . sekarang nieyh bukan setakat final dah habis tapi cuti sem pom bakal melabuhkan tirai nye tak lame lagi . . apa ? apa yang aku buat time cuti nieyh ? tak buat apa pom Yayah oiii . . aku pom tak balik terengganu oiitt . . hoho !

Sekarang nieyh aku ada kat umah akak aku kat K.L , nape tak balik kampung ? bukan tak nak balik , tapi aku duk sini , jaga anak buah aku nieyh haa . . akak aku tak larat sorang-sorang , lagi pom dye dah start keje balik , so aku yang jage anak buah aku time dye p keje . . heee ! bagus tak aku , aku dah pandai main budak dah sekarang nieyh . . dah expert dah , kalau dapat anak sendiri pom boleh jaga dah nieyh . . haha ! motif ? 

Aku teringin gak nak balik terengganu nak jumpa parents aku and adik2 aku yang lain , plan asal kitorang nak balik kampung akhir bulan nieyh sebelum aaku balik perlis . . tapi cancel balik plan uh coz parents aku yang nak datang sini . . diorang nak tengok anak buah aku yang kena demam campak baru-baru nieyh , sambil2 tuh aku boleh larh nak lepaskan rindu kat diorang sebelum aku daftar jadi perantau balik . . haha !

Taw tak Yayah , aku duk sini gila tak boring . . asyik larh duk layan gelagat anak buah aku nieyh , gila banyak akal padahal baru nak masuk 4 bulan . . senak perut + krem pipi wwooo tengok gelagat dye . . geram nak gigit2 pipi dye . . sabar je larh , tapi kalau mengamok haru biru satu umah nieyh . . haha ! tapi dye larh penyeri kala aku boring , aku duk gomol dye jep 24jam . . heppy giler habaq hang ! haha !

Ok larh dulu Yayah , aku dah ngantuk dah nieyh . . aku taip entry nieyh pom sebab aku baru sudah make-up sket2 blog nieyh . . heee ! baru semangat nak update blog sokmo . . hoho ! esok kalau aku rajin aku update pasal anak buah aku yep , pakej dengan gambar sekali okeyh . . . janji yep Yayah , lepas nieyh aku akan selalu jenguk hang + conteng2 hang banyak2 taw . . huhu !

Daa Yayah
~Adios~

Sunday, 13 January 2013

WELCOME 2013

Dear Yayah ,

Rasanya tak terlambat lagi kalau aku nak ucap tahun baru kat sini kan . . hehe ! maklumlah busy sangat aku sejak kebelakangan nieyh . . ye la , time akhir tahun nak sambut tahun baru student degree macam aku nieyh sambut tahun baru dengan buku larh . . exam is coming nok , sekarang nieyh pom aku still ada dua paper tak abeh lagi . . final 5 paper tapi ambik masa 1 bulan kau nak abehkan . . gila ke apa kan ?? sadess sungguh aku menelan dugaan ini . . hoho ! dah2 , panjang pulak mukadimah aku nieyh . . hoho !

Ehmmm , hmm , hmmm . . betul suara sat . . hehe ! tahun 2012 banyak yang berlaku , ianya berlalu dengan 1001 memory pahit manis yang mematang kan aku sebagai seorang hambaMu . . huhu ! aku belajar dari kesilapan , pengalaman lalu dan keadaan sekeliling . . hmmm , 2012 family aku menempuh dua saat bahagia dalam setahun . . kami happy sangat2 dengan kurniaan yang kau berikan Ya Allah . . thanz god , membuatkan familu kitorang makin lengkap dan bahagia . .

Awal tahun 2012 , bulan 2 hari tuh . . family aku menerima orang baru dalam keluarga , kakak aku yang satu2 nya yang sulung tamatkan zaman bujangnya pada 2.2.12 . . kebetulan time tuh aku cuti sem , segala persiapan last minute aku dan dye lakukan bersama , terasa macam aku plak nak kahwen time tuh . . semua benda aku kena buat . . tapi alhamdullilah semuanya berjalan dengan lacar . . kakak aku selamat mejadi seorang isteri . . huhu ! rasa macam tak puas lagi gaduh ngan mu along , cepat sangat mu kahwen . . hoho ! bila pikir balikkan , untung jugak dye kahwen sebab ukhwah dalam keluarga kami makin erat dan bahagia . .

hari bahagia kakak aku :)

Second , berita bahagia yang kitorang dapat tahun 2012 is , aku dapat anak sedara weyh . . lepas kakak aku kahwen sebulan terus pregnant kau . . suka sangat2 kitorang 1 family , lagi2 umah aku dah lama tak dengar suara baby nangis , bau baby and dah lama aku tak dokong and peluk baby . . time kakak aku bersalin aku still kat PERLIS lagi , perasaan nak balik time tuh sangat larh dasyat , macam nak terbang balik TERENGGANU malam tuh jugak kalau ada sayapkan . . adeehhhh ! semua orang excited terima orang baru terutama ma+abah aku . . dye larh paling suka . . semua benda lebehkan cucu dye maklumlah cucu sulung kan . . sabar jelah . . tanggal 18102012 lahirnya PUTRI ALEESYA QAISARA ke  dunia and menyambung generasa NORDIN . . hoho ! 

fresh dari hospital :)

saya dah 3 bulan dah ! heee :)

nieyh mama+papa saya . . kami in red arinieyh ! :)

sayang to abah saya , selalu risaukan saya masa saya sakit . . :)

sekarang saya dah bambam , saya kuat minum susu . . nagis pom kuat gak ! hee :)



Haaa ! tue larh yang , membahagiakan kami sekeluarga tahuin 2012 nieyh . . mengharapkan berakhirnya 2012 nieyh , bukan bermakna berakhirnya kebahagiaan family kami . . moga kebahagian kami berterusan hingga menutup mata . . pasal study aku nanti2 larh aku update yep yayah , aku tak de mood lagi nak update pasal tuh buat masa nieyh  . . sampai ketmu lagi yep yayah . .

daaaa , 
~ adios ~