Followers

Saturday, 28 July 2012

Bila Hatiku Rasa Kosong

Dear Yayah, 


Tak tahu nape , malam nieyh sedih sangat2 rasa nak nangis , nak jerit kuat2 , nak hempuk semua yang ada kat depan mata dan semua larh . . kecewa ? tak ! takkan aku kecewa kalau couple pom tak . . nak sangat luahkan rasa nieyh kat sapa2 . . tapi aku tak mampu Yayah , tak mampu . . tak tahu nak luah kat sapa . . kawan ? yes , sepatutnya luahkan kat diorang kan . . tapi tak bagi aku , tak percaya ke ? bukan aku tak percaya , tapi aku nieyh susah nak luahkan problem aku kat orang kecuali problem uh besar sangat , bukan nak tunjuk kuat . . tapi , nieyh memang perangai aku dari dulu . . kalau tak tahan sangat dan tak tahu nak cerita kat sapa , at the end , aku nangis sorang2 macam mati laki . . time tue tak de makna nya kalau orang pujuk . . aku akan reda sendiri jep . . tuh larh aku . .


Tapi malam nieyh , lain sangat . . rasa macam hidup nieyh kosong sangat2 . . macam tak de sapa2 , tapi dalam masa yang sama ada jep family kat depan mata tuk hiburkan hati , ada jep kawan2 yang duk support diri nieyh walaupom diorang jauh . . thanz korang , tapi semua uh tak dapat nak pulihkan lagi jiwa kacau nieyh . . nape semua nieyh terjadi ? ya Allah , jangan larh kau uji aku sebegini . . aku tak kuat tuk tempuhinye dan aku tak bersedia pom nak tempuhinya . . 


Bila aku pikir balik kan Yayah , aku nieyh pandai jep nak selesaikan problem orang tapi , bila problem sendiri ? langsung tak leyh nak handle . . boleh jep aku bagi nasihat kat kawan2 time diorang ada problem , tapi problem sendiri ? langsung tak tahu nak nasihat . . rasa down uh akan terus di rasa sampai diri nieyh dah betul2 kuat nak terima hakikat sebenar . . susahkan kalau diri kita nieyh lebih ikutkan perasaan dari kata hati . . rasa cam nak hempuk diri sendiri jep , jangan larh jadi cam tuh , tapi diri nieyh tak nak plak berkompromi dengan kata hati . . adeehh ! masalah2 . .


Sebelum nieyh , aku selalu tipu diri sendiri , berlakon kuat depan orang tapi dalam hati . . dah banjir dah pom kan , bukan nak tunjuk yang aku nieyh kuat , tapi memang aku jenis macam nieyh . . tak kan semua benda nak tunjuk kat orang kan , lama2 orang boleh menyampah pulak ngan kita . . prinsip aku satu jep " selagi kita mampu bertahan , selagi tue kita tahan " jangan tunjuk sangat yang kita nieyh lemah . . tapi kadang2 aku tunjuk jugak , bukan apa , manusia kadang2 tak leyh lari dari kesilapan . .


Dah larh , banyak plak malam nieyh duk luah kat Yayah . . tapi dengan cara nieyh jep leyh buat aku tenang Yayah . . thanz Yayah , aku taip nieyh pom sambil nangis . . wat malu ngn lappy jep . . dah2 , tak nak nangis dah . . nak jadi kuat , tak nak cengeng . . 


Daaaa Dear Yayah
~ adios ~

Tuesday, 24 July 2012

Salam Ramadhan ^_^

Dear Yayah , 


Rasanya tak terlambat lagi kan aku nak ucap SALAM RAMADHAN kan ? muahahaha ! sebenarnya mood nak update blog tak datang larh Yayah , penyakit M nieyh kembali menyerang . . lagipom hari tuh adeq aku balik , lappy nieyh duk ngan dye jep 24 jam , aku cilok jugak kadang2 law nak on9 FB tapi kejap je larh . .  uuwaaaaa ! so , dari situ larh mood aku down nak update . . 


Hmmmm , dah 4 hari dah kan kita puasa . . Alhamdullilah , setakat nieyh aku puasa penuh tanpa sebarang halangan okeyh . . ye la , sebelum nieyh gastrik mesti datang kan . . so , sekarang nieyh tak de lagi larh penyakit itu menyerang . . harap sangat tak serang sebab tak larat kowt nak tanggung kalau time2 puasa nieyh . . sebelum nieyh aku ada puasa ganti kat perlis , tapi 30 minit sebelum berbuka boleh plak aku nak pitam + muntah kau . . adeehhh ! stress aku time tuh . . 


So , Salam Ramadhan yep semua dari Noor Fatin Najihah Nordin sekeluarga ! harap Ramadhan tahun nieyh lebih bermakna buat korang semua . . jangan ponteng2 puasa tau , takmo2 cam tue . . tuhan marah taw . . wink2 . . 


daaaa Dear Yayah 
~ adios ~

Thursday, 19 July 2012

Wishlist Sempena Cuti Sem

Dear Yayah ,


Hmmmm , sempena cuti sem 2 bulan nieyh kan aku ada tiga kowt wishlist yang aku nak conteng kat sini . . harap sangat2 tercapai wishlist aku nieyh . . sebenarnya wishlist nieyh dah lama aku nak buat , tapi selalu jep tertangguh . . kali nieyh rasa macam memang nak capai betol2 , tak nak larh just cakap kat mulut jep Yayah tapi buatnya taarrrraaakkk kan . . sebab uh ke cakap kat sini , takut aku x tunai kan . . mana larh tau kan kalau lepas aku cakap kat Yayah , Yayah marah aku sambil pegang penyapu bagai suruh aku tunaikan wishlist aku niyh tyme cuti sem yang lama nieyh kan . . wink3 ~


1. Aku nak turunkan berat badan
Yupp , memang itu yang aku nak selama nieyh . . tapi , tyme duduk kat Perlis nung susah nyah . . selalu jep rasa nak makan , nak2 plak malam2 kul 2,3 pagi . . diet apa ke namanya kalau kul 2,3 pagi tibai nasi+tomyam siap telur dadar bagai , lagi nanye kalau siap order burger xpom makan KFC kau . . budak umor 4 tahun pom boleh obes kalau macam nieyh kan . . tapi , tapi dan tapi ! tyme study week hari tue kan berat aku turun tiga kilo kau , diulang lagi TIGA kilo . . wahhh , wah . . bahagia mak nok , memang x sangka sangat2 . . sebab nye , wehhh , aku tak ambik apa2 supplement larh . . turun semula jadi uh . . kes nye sebab aku muntah2 , tak de selera makan ++ aku demam campur pakej cirit plak uh , mane x turun Yayah . . sebab tue larh keinginan aku nak turunkan berat badan membuak-buak sekarang . . hoho ! harap2 usaha aku nak turunkan berat badan nieyh berjaya tak nak larh setakat omong kosong kan . . 

2.Nak kerja , nak cari duit poket untuk sem depan
Nieyh pom sebenarnya dari sem depan lagi aku nak buat , tapi tah . . ada jep halangan , abah tak bagi kerja . . sedih+kecewa+sadis sangat tyme tue , tapi sekarang nieyh macam dah ada green light jep . . hoho ! asyik2 , tunggu nak pergi cari kerja jep . . aku nekad nak buat semua nieyh sebab tak nak membebankan duit parents aku sangat . . yup ! memang aku dapat PT tapi tak cukup , banyak nak guna . . sewa umah , bil api+air , bil P1 , belanja makan . . mana duit nak berjimba lagi kan , haha ! memang tak cukup kalau bergantung seratus peratus atas duit PT uh . . sem dua nieyh pom dah banyak sangat aku mintak duit ngan parents aku , kadang tak sampai hati nak mintak , tapi terpaksa mintak , law tak kebulur larh aku . . hoho ! jadi , aku harap niat murni aku nak ringankan beban parents aku nieyh termakbul . . amiinn !


3.Nak update blog banyak2 , muahahaha !
Niat nieyh memang selalu tersenarai kalu cuti sem . . tapi , buat nye tak jugak . . selalu jep malas + takde mood + takde idea ( biar berkepok-kepok pom idea ) muahahaha ! tapi kali nieyh memang betol2 aku nak conteng belog nieyh banyak2 biar Yayah muntah baca semua cerita aku nieyh . . banyak yang aku nak cerita kat seni pengalaman aku as a student U kat utagha sana . . tapi , semua uh , kena step by step , kena tapis dulu gambar2 yang ada nak selit kat sini sikit2 . . muahahaha ! harap Yayah sabar yep , kalau hari2 aku duk ketuk keyboard nieyh pungpangpungpang conteng kisah aku yang tak berapa nak menarik macam princess bagai uh . . hoho !


Rasanya macam nieyh jep dulu kowt yang memang aku nak buat sangat2 tyme cuti nieyh . . yang lain uh , macam ada jep berlegar-legar dalam pala hotak nieyh , tapi rasa macam over sangat law conteng jugak kat sini . . takut tak tertunai , nanti kau cakap aku nieyh cakap tak serupa bikin plak kan Yayah . . so , yang tue aku pendam jep dulu . . yang penting yang kat atas nieyh dulu nak buat + tunaikan . . yang lain uh ketepikan dulu . . doakan aku dapat tunaikan wishlist aku nieyh yep Yayah . . sayang kamoo Yayah ! muaahhh sket !


daaaa Dear Yayah
~ adios ~

Wednesday, 18 July 2012

Bila Kecemburuan Itu Menguasai Diri

Dear Yayah ,


Sedih sangat hati nieyh bila cemburu datang tiba2 dalam diri nieyh tengok orang di sekeliling kite bahagia ngan orang tersayang kan ? x pernah terlintas di hati nieyh nak cemburu sampai pergi hempuk laju2 orang sekeliling uh ngan kayu kan . . aku x larh sampai macam tuh Yayah oii . . aku masih waras kowt . . tapi kadang rase down sangat2 , tertanya-tanya kat diri sendiri nieyh , x layak ke aku nak bahagia gak cam orang sekeliling aku uh ? tapi aku kena sedar semua uh , aku akan alami semua uh . . cuma cepat atau lambat jep . . sabar larh wahai hati , masa mu akan tiba jua . . 


Bukan nak mengeluh tentang apa yang Tuhan bagi , tapi kadang2 rasa macam hmmmmm , tah larh , xtaw nak cakap apa . . tyme kat Perlis selalu sangat aku jeles ngan kawan2 yang bahagia ngan pasangan diorang , bukan jeles sampai nak rosakkan hubungan diorang tapi juz terdetik kat hati nieyh . . bila aku pom nak rasa cam tue  Yayah ? tyme kat Perlis selalu makan hati , tyme keluar mesti diorang ngan partner masing2 . . aku jep sorang2 Yayah oii , kadang uh rasa malu gak kat diorang asyik ikut jep diorang pergi mana2 . . terlalu sangat bergantung kat diorang , walaupom diorang x cakap apa2 tapi aku still rasa malu + segan , menumpang jep kerja aku , x pernak nak berdikari . .


Balik umah plak ingat semua uh aku x kan alami lagi Yayah , tapi still perasaan uh ada . . kat umah adik aku pom ada orang tersayang kau . . expert dari aku lagi , nset 24/7 duk berbunyi jep . . aku ? 48/14 pom belum tentu ada , kalau ada pom dari MAXIS @ CELCOM duk promote product diorang xpom dapat free credit . . law dapat credit free tapi xde orang nak mesaj xde guna jugak Yayah oii . . kadang uh , adik aku nieyh selalu lesap , pergi dating kau . . aku ? dalam umah jep 24/7 , bajet anak solehah jep kan x keluar umah . . tapi tue semua hakikat larh Yayah . . xde makna nya aku nak tipu tyme down cam nieyh . . nak keluar umah pom , ma+abah yang hantarkan , tue pom keluar ngan kawan2 sekolah lama . .


Nanti lagi larh , kalau tyme raya . . sepupu sepapat yang sebaya semua duk pakai baju warna tema ngan pakwe . . aku ? ngan family je larh aku mampu . . mesti tyme tue ramai duk tanya aku nieyh ada pakwe ke x ? memang larh aku jawab x kan . . menda betol kowt , tapi kau ingat diorang percaya ke Yayah ? 30% pom belum tentu diorang prcaya kau . . adeehhh ! sadis sangat rasa tyme tue , perlu ke x percaya kalau aku cakap aku xde pakwe ? semua pakwe diorang siap datang umah bagai jumpa ngan family diorang . . aku ? kawan pompuan jep yang aku ada . . 


Tapi xpe , aku kena sabar kan Yayah , harap masa aku akan tiba jugak nanti kan Yayah . . kadang2 aku pom pelik ngan diri aku Yayah , sebab nya . . adakalanya aku rasa bertuah xde pakwe bagai nieyh , sebab takut tengok kawan2 aku yang nangis bagai bila ada problem ngan pakwe . . sampai nak study pom xde mood , orang yang selalu bagi semangat + nasihat kat diorang aku larh . . kadang2 diorang panggil aku DOKTOR CINTA , sebenar nye aku rasa happy sangat2 kalau aku dapat tolong kawan2 aku nieyh , rasa cam di hargai sebab cerita kat aku semua uh . . sekurang2 nye aku xde pengalaman couple tapi ade larh pengajaran yang aku dapat dari diorang nieyh . . pengalaman mengajar erti kehidupan kan Yayah ? hmmm , bila muncul perasaan gedik , rasa cam tyme tue jugak nak couple . . sebab ? tengok kawan2 bahagia ngn partner diorang siap boleh share problem bagai . . aku ? hanya mampu pendam jep sorang2 , kalu x tahan sangat baru larh aku cerita kat diorang . . tapi x semua larh , sebab aku takut membebankan diorang ngan masalah aku nieyh . . tapi aku happy kawan ngan diorang taw , diorang larh kekuatan aku tyme aku merantau jauh dari family . . housemate , sayang korang ketat2 taw . . 


Tue larh perasaan aku bila ngan orang sekeliling ngan partner masing2 , kadang rasa down , kadang rasa bersyukur , kadang rasa macam ada something x cukup . . banyak sangat kadang2 yang kan wujud . . tapi nak buat macam mana , tue larh aku . . aku hanya manusia Yayah , x leyh lari dari semua perasaan tue . . cuma yang aku perlu buat sabar , sabar dan terus bersabar . . tue je larh kan Yayah . . hmmm . . 


Sebelum nak blah nieyh nak letak kata2 sket :


:: orang yang x couple sebenarnya bukan tak laku , 
tapi cintanya limited edition untuk yang halal sahaja ::

Yayah , aku rasa cam nak pegang kata2 nieyh larh , tapi x taw larh kan sampai bila . . muahahhahaha !


Daaaaa , Dear Yayah . . 
~ adios ~







Tuesday, 17 July 2012

Final Exam Fevers

Dear Yayah , 


Tittle at atas uh nak good2 jep kan . . muahahaha ! nape aku wat entry nieyh ? aku tengah final ke ? demam ke sekarang ? ok2 , semua uh bukan . . cuma aku nak refresh balik + citer kat Dear Yayah ape yang aku alami tyme final exam hari tue . . sem nieyh , sem 2 adalah sem yang sangat mencabar bagi aku tyme final . . x pernah pom sebelum nieyh aku alami keadaan camni . .


First kan , final aku mula ngn paper CTU sal tamadun2 uh . . giler borink study subject nieyh , cam aku belajar sejarah tyme form 4 , form 5 jep . . uwaaa , malam sebelum exam uh aku stay up sampai pagi . . pagi uh terus pergi exam xde makne nye nak tidow , tidow2 pom balik exam uh . . nieyh larh name nye study last minute . . tyme exam uh boleh larh jawab , soalan xde larh hard mane . . so , sesi goreng menggoreng wujud di situ . . muahahahaha !


Second paper plak , paper HRM ( Human Resource Management ) sebenarnye subject nieyh bagi aku subject killer , mane tak nye lecture ajar cincai2 jep . . selalu jep kelas BATAL , tyme kelas yang 2 jam biase nye setengah jam jep . . semua nye sebab kelas tyme lunch tyme . . so , merangkak larh sket aku nak study kan , kena plak malam uh aku muntah2 . . sebenarnye 2,3 hari sebelum uh aku dah muntah , tapi still leyh tahan . . malam uh teruk plak , kawan aku suh pergi hospital . . balik jep hospital makan ubat bagai mesti larh ngantuk kan , tyme 2 aku langsung x study . . pagi esok uh baru larh kawan aku ajar n terangkan sket2 , so , paper uh boleh larh jawab . . tapi aku x confident dapat pointer tinggi larh kan . . 


Third paper plak FIN ( Financing ) , nieyh subject yang aku mengharap sangat coz kire2 . . petang sebelum exam uh aku g kolej coz nak study + tengok carry mark . . aku study dalam 2,3 soalan lpas uh dapat taw lecture dah letak paper test 2 . . aku g larh tengok kan , pastuh un aku terus down , aku dapat sket jep kowt untuk test 2 . . memang rase nak nangis , rase down sangat2 . . balik kat tempat study aku terus kemas barang2 n balik umah . . x sanggup dah nak study . . kecewa sangat2 , balik umah aku terus tidow sampai magrhib . . malam uh still xde mood nak study . . lepas uh kawan aku bagi kata semangat semua bagai baru aku ok balik . . dalam kul 12 aku baru start study , nak cover tuk 12 chapter kau . . sempat ke x ke , aku x kira sebab esok uh exam petang . . malam uh still x tidow . . umah tyme uh xyah nak cakap larh , macam tokang pecah jep ngan kertas berselerak semua bagai . .



See tengok ruang tamu umah kami nieyh . . penangan study FIN , nieyh baru 3 orang . . x masuk 2 orang lagi . . muahahaha ! tapi kan walaupom , stdy sampai x tidow malam soalan paper nieyh esok tuh super duper susah habak hang . . ramai budak kelas aku kuar nangis2 bagi , aku still chill jep tyme tue . . muahahaha !

4th paper plak paper MKT ( Marketing ) , aku steady jep coz tyme lecture aku dah faham sket2 subject nieyh ++ banyak buat assignment yang boleh buat aku faham larh . . cume nak kena refresh balik + hafal main point jep lagi . . so , aku xde larh stress sangat . . tyme nieyh muntah2 aku dah ok sket . . so , study ngan steady jep . . kawan aku pom ada terang kan kat aku sket2 jadi senang larh aku nak faham + hafal . . aku siap study + pakej main FB lagi kau . . xde makne nye nak stress tuk paper nieyh . . muahahaha !


ambik kau , meja pom clear jep kan , xde nye sepah-sepah ngan kertas macam study FIN uh . . haha ! yang penting sumber inspirasi uh kat depan , ape lagi law bukan FB kan . . muahahaha !

Last paper , OPM ( Operation Management ) sangat berat dugaan bagi aku ngan kawan2 aku . . serentak kowt sakit tiga2 orang , sangat mencabar kau nak study sambil tahan sakit . . Tuhan jep taw perasaan aku tyme uh . . pagi uh bangun tido aku ok jep , tapi kawan aku dua orang uh dah demam dah , aku pom jage larh dye bagi makan ubat bagai kan . . diorang siap muntah + cirit lagi . . lepas uh aku teman ika pergi hospital , balik hospital uh aku plak sakit kepala + badan seram sejuk . . aku cakap kat kawan aku mungkin sebab aku letih sebab 2jam kat hospital + xmakan dari pagi . . lepas mandi + makan bagai dah start menggigil plak badan aku nieyh . . so , aku makan panadol semua aku tidow dalam setengah jam coz niat di hati nak study larh kan sebab luse uh ada paper . .  tapi xleyh study + aku jage ika malam uh coz dye sakit badan . . malam uh aku tidow lena x lena jep coz panas badan . . esok uh plak aku start cirit + muntah , memang x sanggup sangat nak tahan . . malam sebelum paper , kitorang banyak tidow coz ngantuk makan ubat . . umah pom berselerak ngan kertas + ubat + makanan tyme uh , xsempat nak kemas langsung . . 


see , umah kami yang dah xde rupa umah uh . . memang xsempat nak kemas . . study pom juz bace yang spot jep . . study plak sambil berebut nak masuk toilet , sakit perut sama2 plak tue . . memang xtaw nak cakap ape larh tyme uh . . esok uh tyme exam kitorang kuar awal coz x dapat jawab + jawab 1 soalan jep dari 5 . . hebat x kami ? . . tapi , kitorang dah berserah sangat tyme uh , kena repeat ke hape ke lepas nieyh kitorang pasrah jep . . tue jep yang kami mampu buat . . 

Tyme aku n ika dah last paper , budak umah kami yang 3 orang lagi uh still ada paper . . so , malam uh x enjoy mane larh . . juz duk kat umah jep . . kemas baju semua coz esok malam uh aku dah naik bus balik terengganu tercinta . . sekarang nieyh , aku dah ada kat umah dengan bahagia nye . . allamdullilah , balik jep kat umah terus x sakit . .  nieyh larh hikmah nye bile ada ngn family kan . . syukur pada mu ya Allah . . sesungguh nye aku terima dugaan nieyh ngan hati yang terbuka . . 

daaa Dear Yayah ,
~ adios ~







Monday, 16 July 2012

06062012

Dear Yayah ,

Amaran , nieyh entry panjang , sila tarik nafas dulu sebelum baca ! hoho !

Hari nieyh aku tunai kan janji aku untuk update blog nieyh , tangan dah gatal2 nak update dari semalam . . tapi , semalam dah ngantuk sangat2 so tangguh larh ke hari nieyh . . tak tau nak mula dari mane , rase cam janggal plak nak menaip nieyh , maklumla dah lame x ketuk2 keyboard nieyh untuk update blog . . sebelum nieyh duk ketuk keyboard untuk assignment jep memanjang . . haaaiiiisshhh !

Opppsss ! panjang plak kan mukadimah aku nieyh . . huhu ! back to the tittle uh , nape ngan tarikh tue ek ? hehe ! sebenarnye , tue tarikh birthday aku , yep BIRTHDAY aku ! hoho , aku nak citer kat korang yang tahun nieyh teruk aku kena prank ngan budak umah @ BFF aku . . sampai nangis2 bagai taw . . memang mase 2 rasa nak hempuk jep sorang2 coz sanggup wat semua uh kat aku . . sabar je larh kan aku ngan korang . . adeehhh !

Citer dye cam nieyh , pada suatu malam . . waahh ! cam cerita zaman dulu dah kan . . haha ! ok2 , stop merapu . . cam nieyh , malam sebelum birthday aku uh aku nampak diaorang cam biasa jep . . semua macam x ingat birthday aku , tyme 2 sedih kowt . . sorang budak umah aku tyme 2 dah kuar dating , tinggal larh kami berempat . . tyme nak dekat pukul 12 uh , sorang uh dah masuk tidow , tinggal la kami tiga orang duk gigih buat assignment kat ruang tamu , semua nye seperti biasa tyme 2 . . so , aku buat donno je larh kan xkan nak cakap + lompat2 excited gtaw diorang yang birthday aku dah nak masuk waktu kan *cam solat larh plak * . . aku pom pergi larh toilet kejap , bukan saja2 taw memang nak terkucil larh tyme 2 . . muahahaha ! keluar dari toilet diorang kat luar dah duk nyanyi2 HEPY BUSDAY bagai , sumpah terharu kau . . ingat diorang nieyh dah x ingat birthday aku kan , lepas uh aku cakap kat diorang yang aku dah nak masuk tidow . . assignment aku dah siap tyme uh , lagipun dah lewat tyme uh , esok kelas pagi plak tue . . huhu . .

Lepas aku masuk tidow , aku dah xtaw ape yang diorang buat . . so ,esok uh tyme pagi kawan aku kejut nak pergi kelas tapi gigi aku sakit plak tyme 2 kan so , aku decide x nak pergi kelas + kawan aku yang 1 kelas ngan aku uh pom sakit perut . . jadinya , kelas aku pagi uh burn jep . . tyme kul 2 still ada kelas lagi , so kitorang siap2 pergi kelas , tapi tensyen kowt bile sampai kat kelas diorang cakap kelas BATAL kau . . membazir jep aku pakai baju , tapi xde kelas . . uwaaa ! ok2 , lepas uh kawan aku ajak aku balik ngan dye aku on jelarh kan , nak sambung tidow balik nieyh . . haha ! sampai kat umah , pergi kedai jap . . tyme nak bayar uh , boleh pulak aku tengok duit aku xde dalam dompet . . mean that HILANG kau , bukan sehinggit dua taw . . DUA RATUS kowt , duit nak bayar umah sewa uh . . ape lagi nangis guling2 larh aku , siap tepon abah bagai cakap duit hilang + dapat pakej kena marah lagi . . lagi larh aku nangis sampai tertidow kau . . muahahaha ! cam budak kecik dah aku rase . . then , diorang bagi balik duit uh . . diorang cakap xde tepung so , ambik duit pom jadi larh kan . . hahaha ! tyme biler diorang plan pom aku xtaw . . hoho !

Malam uh , sorang budak umah aku ada kelas . . aku nieyh dah lapar giler dah tyme uh . . dari pagi kowt x makan , so aku ajak diorang makan kat depan umah tapi diorang nak tunggu kawan aku yang sorang uh balik . . kena tahan perut larh aku tyme 2 , bila budak umah aku balik . . semua budak umah aku keluar pergi makan kat depan umah uh , aku x syak ape2 lagi . . tyme uh , pakwe kawan aku pom join jugak , tapi dye lambat sket . . tengah duk tunggu makanan sampai , tibe2 pakwe dye uh datang bawak kek tyme 2 . . sumpah aku terkejut + teruja + terharu semua ada . . rase cam nak nangis kat situ jep . . tapi cover2 , kedai orang kowt . . 


muka terharu dapat surprise kek ! sumpah cuak nak nangis tyme nieyh ! 

zoom in sket kek uh ! ok cantik sangat + SEDAP ! thanz ika coz beli kek nieyh !

ok ! muka xtaw malu , dah besar panjang pom tiup lilin lagi ! muahaha !

Lepas siap2 ambik gambar birthday girl ngan kek semua + dah siap makan . . kami balik umah , aku cakap larh kan nak ambik gambar 1 umah  buat kenang-kenangan kan . . sampai umah uh , ayu masuk umah tukar baju bagai , tengah2 tunggu ayu uh , boleh plak ika datang baling tepung . . ape lagi ,perang tepung larh kitorang tyme tue walaupom dah pukul 1 lebih pagi . . kek xmakan pom lagi tyme tue , main tepung jep lebih . . see wajah kitorang yang dah macam zombi kampung pisang dah nieyh . . 


see , dah macam zombi kan ? haha !

muka excited lepas guna tepung 1malaysia ! huhu !

housemat+BFF tersayang . . thanz korang ! muaahh !
(zati , ika , aku , bell , ayu ) 
sayang kamoo !

kitorang xyah pakai bedak kowt , tepung pom dah cukup . .
muahahahahha !

Rase nye sampai sini dulu kowt aku cerita , cam dah panjang sangat dah entry nieyh . . haha ! lame kowt duk perah otak nak buat entry nieyh , nasib gambar semua dah ada lam lappy . . to korang + BFF + housemate ku sayang . . thanz sangat2 tuk surprise busday nieyh , i'm very appreciate that . . x pernah seumur hidup aku kena macam nieyh tyme busday , nieyh larh hadiah busday yang marbelles yang pernah saye dapat . . tarikh busday tahun nieyh larh yang akan selalu dalam ingatan . . sayang korang ketat2 taw . . xtaw nak balas camne cuma dapat cakap thaaannnzzz ssaaanngggggaaattttt dah larh kan . . muahahaha ! lurve u teman !

daaaaa , Dear Yayah , lain kali jumpa lagi . . 
~ adios ~



Setelah Sekian Lama

Dear Yayah ,


Dah lame sangatkan aku x conteng blog nieyh . . last post aku tyme puasa tahun lepas kan . . nieyh dah nak puasa balik dah , ada dalam 4 hari lagi nak puasa untuk tahun nieyh baru aku ada kesempatan kan nak update lagi . . sebenarnye , aku xde mase nak conteng blog nieyh ++ ngat penyakit malas memag xkan terupdate larh kan blog nieyh .. muahahaha !

Sekarang nieyh pom baru lepas edit sket2 blog nieyh , rase nye dah nak start conteng balik blog nieyh . . nanti tunggu aku update satu per satu entry sal kehidupan aku as a student at UiTM Perlis . . jangan xtaw aku dah habis kan tahun satu aku as a student degree kat sane . . mood , macam2 ada . . gembira + suke + duka + kecewa semua ada . . nanti aku perkenalkan sorang2 kawan2 baik aku kat sane yep . . 

Hmmm , rase nye sampai sini dulu larh aku taip yep , esok insyaAllah aku cerita plak sal aku selame aku x wujud dalm dunia blog nieyh . .

Daaa Dear Yayah 
~ adios ~