Followers

Wednesday, 24 August 2011

Dugaan Puasa ! ! sabar jep la ~



Dear Yayah . . .


Setiap kaly pose dugaan mesty akan wujud . . .
biase la kan , kita pasti akan diuji ngan pelbagai ujian . . .
cam aku tiap kaly pose pasti ad jep penyakit yang wujud . . .

Tiap2 tahun penyakit aku akan datang sekaly dalam sebulan . . .
mean , aku akan merasainye walaupom dalam sekaly . . . 
sakit nye tuhan jep yang taw , sape yang pernah rase dye akan taw . . .
ape ? ? aku sakit ape ? ? 
hehe ! GASTRIK weyh . . . dengar cam simple n biase2 jep kan ?
tapi law sekaly kena , sangat laa x tahan . . . leyh nangis2 di buatnye . . .

Ingat lagi tyme aku form 5 tyme tuh . . . aku and family aku buke pose umah tok aku . . . 
memang rutin hujung minggu kitorang buke at situ . . .
tyme petang uh , sepupu aku ajak g bazar . . . g jalan kaky jep pom . . .
dekat jep bazar tuh weyh . . . g la aku 4 orang . . .
sebelum g tuh aku dah rase lain jep . . . aku ada muntah2 . . . tapi kejap je la . . . 
tengah jalan2 sebelum sampai uh , aku rase sakit perut . . .
aku juz wat donno jep coz da nak sampai un . . . 
lepas beli semua makanan , tbe2 tyme nak balik badan aku rase seram sejuk . . .
badan aku dah mule berpeluh2 . . . adik aku da mule perasan . . . and dye suh aku duduk at tepi kejap . . . tenangkan diry jap . . . huhu !
bila dah ok sket , aku bangun nak balik . . . tibe2 , gelap dunia aku . . .
taw npe ? aku pitam weyh . . . sedar2 jep , aku dah kat umah . . .
lepas dari ary tuh aku x g lagi bazar . . . takut weyh . . . hoho !

Tahun lepas plak tyme tuh at matrik , malam uh ok jep . . .
aku siap bangun sahur makan 4 keping roti lagi . . .
tapi tyme bangun nak g kuliah uh , aku muntah . . . semua isi perut aku , aku buang . . .
perit yang amat tekak aku nieyh , tuhan jep taw . . .
tapi aku g gak la kuliah . . . kebetulan tyme tuh ary jumaat . . . kuliah sampai kul 12 jep . . .
boleh la kut aku tahan , tapi tyme kul 12 tuh aku dah xtahan dah . . . 
sakit sangat2 , dah la lepas tuh ad majlis at dewan . . . tapi aku x g pom . . .
cian at kawan aku , dye yang tolong beli kan aku makanan berbuke . . .
credit tuh EZAD coz banyak tolong aku tyme tuh . . .
lepas buke pose ngan air milo , lege sket perut aku . . .
tapi tyme tuh sepanjang ary aku tidow , so x de la aku pitam ke ape ke . . .

Tahun nie plak , aku kena at rumah  . . . tapi sangat sakit dari selum nieyh ok . . .
walaupom x la pitam . . . tyme tuh , aku bangun pagi dah mula sakit perut . . .
tyme mandi aku dah mula muntah2 , lepas mandi aku relax2 jap . . .
pastu ok balik . . . lepas ok , aku kemas2 rumah bagai n aku on9 . . .
tengah2 on9 sakit lagi perut aku . . . tapi still leyh tahan lagi la . . .
tyme kul 4 cam tu adik2 aku da balik skull . . . aku lak nak g masak nasi tuk berbuka . . .
bile aku bangun jep , sakit giler woo perut aku . . . xleyh nak bangun and berdiri pom . . .
aku pom suh jep adik aku masak n aku tidow . . . buke tyme tuh aku minum air milo . . .
lepas tuh dah ok balik . . . ingatkan akan ok la un . . .
tapi . . . . malam tadi dye datang balik weyh . . .
sakit yang amat weyh , tuhan jep taw . . . aku g buat air milo . . .
lepas tuh ok kejap , and aku tdow . . . alhamdulillah pagi nieyh da ok . . .

Tyme aku gastrik air milo or air susu memang membantu . . .
aku arap sangat lepas nieyh aku tak kena lagi gastrik . . .
tak sanggup weyh . . . sebenar nye aku start dapat penyakit nieyh tyme standard 6 . . .
lepas aku jaga pemakanan aku ok jep . . . tapi 2,3 tahun nieyh dye datang balik . . .
lagi2 law bulan pose . . . biasa nye tyme nak exam dye datang la . . .
mungkin sebab aku stress kowt . . . hoho !

k la weyh . . . banyak dah aku conteng nieyh . . .
daa Dear Yayah . . . c in next n3 . . .
~adios~






Tuesday, 23 August 2011

Dah dapat . . Dah dapat . . hehe !


DearYayah . . .

Aku epy sangat . . . penantian aku x sia2 rupe nye . . . hehe !
sebelum nieyh tiap2 ary aku duk cek kat email . . . tunggu email ? ?
email  dari sape ek ? 4we ke ? ? owh TIDAK yang mungkin e2 yep . . . hoho !


Bukan pe weyh . . . pinjaman PTPTN aku dah DILULUSKAN . . .
bimbang gak aku law x DILULUSKAN . . . mane aku nak cekau duit tuk study law x dapt PTPTN nieyh . . .
alhamdulillah , akhirnye dapat gak un . . . nak harap kan biasiswa . . .
entah dapat , entah tidak . . .
aku nieyh dah la result juz cukup makan jep . . . ramai lagi yang 4 flat yang apply biasiswa . . .
aku nieyh memang xdop harapan la . . . hoho !

Dengan semangat nye aku print segala benda yang diorang suruh . . .
bukan semangat sangat pom . . .
tapi aku malas nak kalut2 tyme orang nak raye nanti . . .
aku law boleh nak selesai kan semua sal U sebelum raye . . .


Sekarang nieyh dah 95% preparation sal U dah siap . . . 

alhamdulillah , syukur . . . tinggal nak beli barang2 jep sket lagi . . .
arap2 semuanye x tertinggal dah . . . kan susah lak law tertinggal . . .
dah la jauh , susah tuh law nak balik ambik . . .


k la weyh . . . xtaw dah nak conteng pe . . . 
bye Dear Yayah . . 
~adios~

En . Kaky dah menunjukkan perubahan !

Dear Yayah . . .

Alhamdullillah . . . syukur sangat . . .
ary nieyh lepas jep bangun tidur , dah x rse sakit lagi at kaki nieyh . . .
suke sangat2 weyh . . . leyh la aku raye ngan epy nye . . .
tapi , still x leyh nak ganas2 lagi . . . arap2 cepat la ok betol2 . . .
sabtu nieyh aku nak g ambik duit lak kat stadium . . . 
 law kaki x ok cam ne nak g un . . . hehe !
tapi xpe , demi duit aku sanggup g punye . . . 1k tuh , xkan xnak kowt . . .

Nieyh yang aku leyh share sket sal kaki aku . . .
tapi law xnak tgk pom . . . ADA AKU KESAH ? ? ?

tyme mule2 kne n sakit . . balut sendiri . . hoho !

lepas urut . . hehe !

lagi lepas kena urut . . 

the last . .  semalam punye . . hoho !


And ary nieyh . . . semua nye x berbalut lagi okeyh . . .
so , dah x rimas lagi kaki aku malam2 ngan benda alah tuh . . . hoho !
rase nye esok dah ok semua nye kowt . . . hehe ! 
x sanggup lagi weyh nak berpantang *cam orang beranak plak  . . . haha !
yang paling aku x tahan xleyh minum ais weyh , dah la pose xleyh minum ais . . .
memang naya . . . sape suruh cari penyakit un . . . padan muke aku . . .

Thanz to God coz bagi aku sihat balik . . . 
lepas nieyh , semua kerja yang aku nak buat x terbantut lagi . . .
leyh la aku g shopping tuk prepare nak g u plak . . .
sket lagi yang x settle . . . arap2 lepas nieyh leyh setlle semua nye sebelom raye . . 
leyh raye ngan aman . . . hoho !

K la weyh , banyak dah aku conteng . . .
see later yup Dear Yayah . . .
~adios~

~ Kembali Pulang ~

Hyep2 . . hehe !
aku kembali lagi . . hoho !
dah lame aku x hupdate un . . ini kerana . . 
banyak halangan yang berlaku . . . n
+++ dengan perasaan MALAS yang wujud tuk ketuk2 keyboard niey . . .

So , sekarang cam dah ada mood sket2 . . 
leyh la kowt nak hupdate nye . .
nanti aku ceter pe yang jadi kat aku selama aku x wujud niey eyh . . 
tunnngguuuu ! ! ! ngeh3~

k chow jap . . 
~adios~

Tuesday, 2 August 2011

UiTM Sayang aQu Weyh !

Hehehe ! 
gempak tak tajuk n3 aku kaly nieyh . . .
gempak gak un . . . law x gempak , gempak2 kan lah yep . . .

Nape yep aku wat n3 sal UiTM ? ?
sebab aku dapat further study at sini ke ? 
sebab dye ada bagi surat cinta ke ?
or sebab dye selalu call aku ? 

Sudah2 semua tuh bukan okeyh . . . meh nak gtaw sebab nye . . .
tapi korang kena tepuk tangan dulu eh ? hehe !
k2 , sekarang aku citer . . .

Tadi tengah2 aku duk kemas2 fail UiTM un . . . aku teringat something . . .
biler aku pikir balik , rase cam memang UiTM sayang aku weyh . . .
taw nape aku kate cam tuh . . . sebab nyerr . . .
tyme aku abiz SPM sure la un aku apply U . . . kebanyakan aku apply UiTM . . .
ye la , results aku x okey mane pom . . . ngam2 jep ngan syarat UiTM . . .

Sementara tunggu result UPU kuar . . . result matrik kuar dulu . . .
n aku dapat matrik weyh . . . epy giler aku tyme tuh . . . memang aku nak sangat2 masuk matrik . . .
dari sekolah rendah kowt aku nak g matrik . . . tercapai gak hajat aku . . .
ingat kan aku tak dapat . . . ye la aku dapat 3A jep SPM . . .
yang lain jangan tanye . . . yang pasti semua nyer kredit . . . x de G okeyh . . . hehe !
lepas bank in semua yuran matrik , result UPU lak kuar . . . 
aku pom check la un walaupom tyme 2 dah decide nak g matrik . . . hehe !
aku dapat U gak weyh . . . murah rezeki aku un ? ? hehe . .nak taw U ape . . . 
semestinyer la UiTM weyh . . . UiTM dungun kos diploma pentadbiran perniagaan . . . aku x minat kos nieyh n aku x mau duk dekat . . . hehe ! parents aku pom galak kan suh g matrik coz jimat mase tuk amik degree. . . tue yang aku pilih tuk g matrik . . . KOLEJ MATRIKULASI PERLIS . . . jauh weyh . . . ujung dunia malaysia . . . haha !
so , maknenye yang UiTM aku tolak la un . . .

Kali kedua aku apply lak UiTM nieyh . . . tuk December intake . . .  
tyme nieyh aku still study at matrik lagi . . . lepas final exam sem 1 x silap aku . . .
taw nape aku apply ? coz aku takut kena tendang weyh law pointer aku k.o . . . haha !
dapat jep result , alhamdullilah pointer aku 3 lebeyh . . . hehe !
tyme taw sal result intake UiTM aku pom check gak . . . 
saje nak taw , padahal tak nak g pom . . . hehe ! sekali lagi aku dapat weyh . . .
 kaly ni aku dapat UiTM Jengka , Pahang . . . kos lak Diploma Perakaunan . . .
 nieyh la kos yang aku nak . . . tapi lecture aku gtaw x yah tukar la law result 3 lbeyh tue . . . baik stay jep kat matrik . . . tu yang aku stay at matrik sampai abiz uh . . . hehe ! buat kedua kaly nye aku tolak lagi study at UiTM . . . hehe ! tapi bukan aku tolak tuah okeyh . . .

Kali ketiga lak sekarang nieyh  la . . . UiTM still nak aku lagi as their student . . . 
sekaly lagi aku di terima masuk ke situ . . . tapi kali nieyh jauh weyh . . .
nak sangat aku study jauh un . . . sekali lagi aku di campak ke utara . . . huuuwaa !
aku dapat UiTM Arau Perlis weyh . . . sebelah jep ngan matrik aku dulu . . .
kaly nieyh plak aku dapat kos Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa . . .
okey gak r kos tuh . . . aku dapat kos yang aku mintak gak . . .

Haaaa ! tu la sebab nye aku kate UiTM sayang aku . . .
banyak kaly aku tolak pom dye still nak suh aku study situ gak . . .
thanz yep UiTM , dah la yuran pom murah gak . . .
kire aku BERUNTUNG la yep . . . hehe !
tol tak aku kate UiTM SAYANG AKU . . . huhu !
law still x caya lagi , ad aku kisah . . . wink3 ~

K la weyh . . . banyak dah aku conteng nieyh . . . nak tolong ma aku sedia juadah buke pose lak . . .
aku chow lu yep . . .
~adios~

Kerana Puasa ! !

Hye alls ! !
hot tak tittle at atas uh . . . hehe !
law x hot wat2 hot la yep . . . haiyap !

Aku dapat ilham nak wat n3 nieyh coz rase cam nak gelak banyak2 biler tengok gelagat adeQ2 aku tyme pose nieyh . . . kahkahkah ! *gelak jahat
lawak weyh , letih jep aku tengok muka sorang2 . . . pose la kater kan . . . haha ! ary nieyh diorang balik umah awl dari biase . . .
balik skull jep terus balik umah . . . biase nye duk umah tok aku dulu . . .
tapi adeQ aku yang last nak balik awal . . . duk umah tok aku panas kater nye la . . .
so , diorang semua duk umah ngan aku . . . hehe !

Mula2 sampai umah , muke sorang2 blur jep . . . letih kowt . . . haha !
cian jep tgk . . . pas2 terus duk mengadap tv . . . tv terpasang ingat kan duk tengaok tv la blake un . . . tapi hampeh kowt . . . 
lame2 senyap jep . . . suara sorang2 x keluar langsung . . .
tengok dari jauh cam khusyuk tengok tv jep . . . padahal layan NAT GEO WILD je pom . . . haha !
meh tunjuk gambar sket meh ! !


see . . . khusyuk un diorang . . . opps gelap . . . try tengok yang nieyh plak . . .

 

memang khusyuk un . . . cube aku zoom in sorang2 . . .

*abang (seluar skull pom x bukak lagi ) huhu !

*adeQ

biler zoom in sorang2 . . .semua mate tutup weyh . . . 
dah di buai mimpi upe nye . . . haha ! aku lah pose . . . sampai tertidor kowt . . .
nak taw pe motif aku wat n3 nieyh ??

Sebab nye dua2 hero umah aku nieyh memang x pernah tidow siang . . .
kire pecah rekod la nieyh kowt diorang tido siang . . .
sunyi weyh umah aku law diorang tidow . . . 
abah aku siap pesan lagi jangan kejut un diorang coz x nak bagi diorang main . . . law adeQ g main kompen lepas tuh x larat . . . law abang plak , mau nye orang nak azan baru sampai umah . . . haha !

Kerana pose korang tidoww un . . . law x , jangan harap . . .
kerja korang nak berebut lappy jep ngan aku un . . .
so , ary nieyh aku leyh on9 ngan jaya nye. . . tanpa gangguan . . .
thanz yep tuk abang n adeQ . . .
esok2 tidow la lagi . . . nak berbuka baru bangun yep . . .
baru BAHAGIA sket aku . . . hehe !

K la weyh . . . cam dah banyak jep aku merapu n conteng at atas uh . . .
 aku chow dulu la yep . . . 
~adios~

Monday, 1 August 2011

< Menyesal Qu Akui >

Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Sudah . . . sudah . . . kan lame2 aku nyanyi kan hujan lak . . . cuace elok2 nak bagi hujan lak . . . ada ke patut . . . hehe  ! 
 x taw nape , bila dengar jep lagu nieyh rase cam ad kena mengena jep ngan aku . . .
 Dulu un ad sorang boy nieyh . . . dye selalu ajak aku couple . . .tapi aku x terima pom . . . bukan jual mahal okeyh . . . aku lagi senang berkawan dari couple . . . law couple mesty x bez , malu2 lagi . . . x suke okeyh perasaan tuh . . . ye la tyme tuh aku pom still anggap dye kawan jep . . . lame2 msj ngan dye rase cam makin sayang at dye . . . dye pandai mengayat kowt . . . lame2 mesty cair gak un aty nieyh . . . name pom pompuan un . . . hehe ! 
tapi semua uh dah terlambat buat aku . . . sangat pending kan aku nieyh . . . haha ! tyme kat matrik  dye couple ngan orang lain . . . melepas kowt . . . dah di kebas orang . . . *sangat sadis okeyh* maybe sebab dye dah x nak tunggu aku kowt . . . aku jual mahal kowt tyme dye ngayat aku  . . . hehe ! tapi sebenarnye tyme tuh dye dah curi aty aku dalam diam . . . lepas tuh dye g cam tuh jep , x de notis langsung . . . law negara kite ad undang2 sal nieyh dah lame aku mencari keadilan . . .  sangat tidak puas aty okeyh ngan perasaan nieyh . . . nape la aku baru sedar n  baru nak balas sayang dye . . . terlambat suudaaa . . . huuwaaa !
tyme mula2 masuk matrik still contact lagi . . . tapi lame2 dah jadi sunyi . . .aku ngan hidup aku , dye ngan hidup dye . . . ye la aku matrik lain , dye matrik lain . . . mane nak taw masing2 buat ape un . . . haha ! . . . sampai sekarang aku still rindu dye yang dulu lagi . . . tapi x mungkin peluang datang dua kaly kan . . . sangat mustahil . . . law ade pom 1 lam sejuta . . .
kawan2 aku semua gtaw yang aku nieyh jual mahal . . . haha ! bukan okeyh , bukan senang kiter nak sayang orang serta merta . . . tapi tuh semua dulu . . . sekarang x lagi . . . aku pom x nak berharap at dye lagi . . . aku bukan perampas okeyh . . . biar la dye ngan dunia bahagia dye . . . aku dah x nak ganggu dah . . .
thanz yep awak coz berjaya curi aty nieyh . . .
thanz gak coz pernah sayang diri nieyh tapi x sempat nak balas . . . 
ape2 pom kite still kawan lagi un . . . hehe !
 dah . . . x maw sedih2 lagi . . . aku pom dah x kisah at dye . . . bukan aku x nak couple sampai sekarang nieyh . . . bukan gak sebab aku still tunggu dye or mengharap at dye . . . memang bukan la . . . tapi ini kerana banyak lagi aku x capai lam idup . .  . mase depan aku jauh lagi . . . fokus tuk study lagi penting . . . jodoh pertemuan di tangan TUHAN . . . n aku percaya itu ! ! !
K la , sampai cini lu aku conteng . . . terlebih feeling lak aku malam nieyh . . . ting tong tong tong jep pale hotak aku malam nieyh . . . haha !
chaow lu yep korang 
~adios~