Followers

Thursday, 4 September 2014

Apa kau rasa?

Salam, Dear Yayah.

Lama gila aku menghilangkan diri. Busy sangat plusss MALAS kekdahnya. haha. Nie pom aku Baru nak berjinak balik rasanya. haha. Tajuk Atas tak beragak. Pasal diri aku masa aku menghilang nie nanti lahh update. haha.


Sebenarnya nak cerita pasal kejadian tadi. Rasa macam cuak nebess kelakar pom hadoo. haha. Pagi tadi aku pegi kerja macam biasa dengan abah. Lepas tu singgah 7E sebab aku mendemam. Nak beli 100pluss kekdahnya. huhu. 


Masuk je 7E tuh sekali nampak muka 'dye' hoiii, terus aku gigil tak tahu nak buat ape. Cuma keluar dari mulut aku. "eehhhh" lepas tuh senyap. Nasib aku ingat lagi apa aku nak beli masuk 7E tuhhh. hahaha. Apa? Siapa 'dye' tuhhh? Hmmm, camne nak cakap ehhh. 'dye' tuhhh orang yang sebelum nie kawan biasa, bagi harapan bagai pastu aku buat donno andd last2 'dye' tak contact dah aku. Aku rasa lost aku rasa rindu. Mungkin campur dengan sayang dah kot masa tuhh. Frust pom yaa, tapi hidup mesti diteruskan. haha.


Lepas jumpa tadi masa nak bayar aku nak ambik SNEAKERS sekali aku tak nampak dah kat mana. Terus beli mentos, wehhh jadah plak aku nak makan manis masam cam tuhhh. Bengong pom ada aku rasa aku nie. haha. 'dye' tanya "nie je ke?" aku jawab "yup". Wehhhhh, padahal aku nak ambik coklat lain lagi. Huargghh. Masuk keta terus gigil. Doa dalam hati jangan lahhh aboh perasan. haha. Masuk opis gigil lagi, tahhh pape tahhhh. Bengong! hmmmmmmm, rasa macam nak tampar diri sendiri jadi macam tuhhh tadi. Maluuuuuu! haha.


Aku type nie pom macam dah rasa gigil balik. Hoii, perasaan apakah ini. Hate this lahhhh. haha. So, apa kau rasa sekarang? Nak lempang diri sendiri patpuloh kali. haha


Hmmm, okay lahhhh
Sambung lain kali pulak lahhh
Bye Yayah
Adios!

Thursday, 14 February 2013

Cuti Dah Nak Habis Oiitt !

Dear Yayah,

Dah nak dekat sebulan kan aku dah tak update blog nieyh . . last aku update pom time aku tengah final lagi . . sekarang nieyh bukan setakat final dah habis tapi cuti sem pom bakal melabuhkan tirai nye tak lame lagi . . apa ? apa yang aku buat time cuti nieyh ? tak buat apa pom Yayah oiii . . aku pom tak balik terengganu oiitt . . hoho !

Sekarang nieyh aku ada kat umah akak aku kat K.L , nape tak balik kampung ? bukan tak nak balik , tapi aku duk sini , jaga anak buah aku nieyh haa . . akak aku tak larat sorang-sorang , lagi pom dye dah start keje balik , so aku yang jage anak buah aku time dye p keje . . heee ! bagus tak aku , aku dah pandai main budak dah sekarang nieyh . . dah expert dah , kalau dapat anak sendiri pom boleh jaga dah nieyh . . haha ! motif ? 

Aku teringin gak nak balik terengganu nak jumpa parents aku and adik2 aku yang lain , plan asal kitorang nak balik kampung akhir bulan nieyh sebelum aaku balik perlis . . tapi cancel balik plan uh coz parents aku yang nak datang sini . . diorang nak tengok anak buah aku yang kena demam campak baru-baru nieyh , sambil2 tuh aku boleh larh nak lepaskan rindu kat diorang sebelum aku daftar jadi perantau balik . . haha !

Taw tak Yayah , aku duk sini gila tak boring . . asyik larh duk layan gelagat anak buah aku nieyh , gila banyak akal padahal baru nak masuk 4 bulan . . senak perut + krem pipi wwooo tengok gelagat dye . . geram nak gigit2 pipi dye . . sabar je larh , tapi kalau mengamok haru biru satu umah nieyh . . haha ! tapi dye larh penyeri kala aku boring , aku duk gomol dye jep 24jam . . heppy giler habaq hang ! haha !

Ok larh dulu Yayah , aku dah ngantuk dah nieyh . . aku taip entry nieyh pom sebab aku baru sudah make-up sket2 blog nieyh . . heee ! baru semangat nak update blog sokmo . . hoho ! esok kalau aku rajin aku update pasal anak buah aku yep , pakej dengan gambar sekali okeyh . . . janji yep Yayah , lepas nieyh aku akan selalu jenguk hang + conteng2 hang banyak2 taw . . huhu !

Daa Yayah
~Adios~

Sunday, 13 January 2013

WELCOME 2013

Dear Yayah ,

Rasanya tak terlambat lagi kalau aku nak ucap tahun baru kat sini kan . . hehe ! maklumlah busy sangat aku sejak kebelakangan nieyh . . ye la , time akhir tahun nak sambut tahun baru student degree macam aku nieyh sambut tahun baru dengan buku larh . . exam is coming nok , sekarang nieyh pom aku still ada dua paper tak abeh lagi . . final 5 paper tapi ambik masa 1 bulan kau nak abehkan . . gila ke apa kan ?? sadess sungguh aku menelan dugaan ini . . hoho ! dah2 , panjang pulak mukadimah aku nieyh . . hoho !

Ehmmm , hmm , hmmm . . betul suara sat . . hehe ! tahun 2012 banyak yang berlaku , ianya berlalu dengan 1001 memory pahit manis yang mematang kan aku sebagai seorang hambaMu . . huhu ! aku belajar dari kesilapan , pengalaman lalu dan keadaan sekeliling . . hmmm , 2012 family aku menempuh dua saat bahagia dalam setahun . . kami happy sangat2 dengan kurniaan yang kau berikan Ya Allah . . thanz god , membuatkan familu kitorang makin lengkap dan bahagia . .

Awal tahun 2012 , bulan 2 hari tuh . . family aku menerima orang baru dalam keluarga , kakak aku yang satu2 nya yang sulung tamatkan zaman bujangnya pada 2.2.12 . . kebetulan time tuh aku cuti sem , segala persiapan last minute aku dan dye lakukan bersama , terasa macam aku plak nak kahwen time tuh . . semua benda aku kena buat . . tapi alhamdullilah semuanya berjalan dengan lacar . . kakak aku selamat mejadi seorang isteri . . huhu ! rasa macam tak puas lagi gaduh ngan mu along , cepat sangat mu kahwen . . hoho ! bila pikir balikkan , untung jugak dye kahwen sebab ukhwah dalam keluarga kami makin erat dan bahagia . .

hari bahagia kakak aku :)

Second , berita bahagia yang kitorang dapat tahun 2012 is , aku dapat anak sedara weyh . . lepas kakak aku kahwen sebulan terus pregnant kau . . suka sangat2 kitorang 1 family , lagi2 umah aku dah lama tak dengar suara baby nangis , bau baby and dah lama aku tak dokong and peluk baby . . time kakak aku bersalin aku still kat PERLIS lagi , perasaan nak balik time tuh sangat larh dasyat , macam nak terbang balik TERENGGANU malam tuh jugak kalau ada sayapkan . . adeehhhh ! semua orang excited terima orang baru terutama ma+abah aku . . dye larh paling suka . . semua benda lebehkan cucu dye maklumlah cucu sulung kan . . sabar jelah . . tanggal 18102012 lahirnya PUTRI ALEESYA QAISARA ke  dunia and menyambung generasa NORDIN . . hoho ! 

fresh dari hospital :)

saya dah 3 bulan dah ! heee :)

nieyh mama+papa saya . . kami in red arinieyh ! :)

sayang to abah saya , selalu risaukan saya masa saya sakit . . :)

sekarang saya dah bambam , saya kuat minum susu . . nagis pom kuat gak ! hee :)



Haaa ! tue larh yang , membahagiakan kami sekeluarga tahuin 2012 nieyh . . mengharapkan berakhirnya 2012 nieyh , bukan bermakna berakhirnya kebahagiaan family kami . . moga kebahagian kami berterusan hingga menutup mata . . pasal study aku nanti2 larh aku update yep yayah , aku tak de mood lagi nak update pasal tuh buat masa nieyh  . . sampai ketmu lagi yep yayah . .

daaaa , 
~ adios ~