Followers

Wednesday, 29 June 2011

Happening Sangat2 ! ! ! !

Hye all’s . . . lame x update n jenguk blog aku nieyh . . . dah b’sawang pom ad blog aku nieyh . . . aku nk conteng blog aku nieyh sal crter yg dah agk basi la kowt . . . minggu lepas dh pom . . . tp aku still nk coretkan gak . . . hehehe . . .

Lepas b’ary2 m’buat planning tuk outing ngn kawan2 aku akhiar nyer ianya b’hasil . . . maklum la kan aku je yg mmg tgh cuty lame tyme nieyh . . . kawan2 aku yg lain smua nyer duk study lg . . . kitorg outing x ramai mane pom , juz 5 orang jep . . . yg nieyh je cuty . . . yg lain smua nyer tgh stdy . . . tp aku  dh jumpa ngn member aku yg lain tyme bln 5 ary tuh . . . so ,  pada 22.5.2011 beronggeng la kami ke Bandar Kuala Terengganu . . .aku siap bangun pagi2 same cam adeq2 aku nk gie skull lagi . . . smngt x aku ? ? tp mmg law nk outing aku g awl pagi pom . . . skly ngn ma + aboh aku keje . . .

Aku smpai kat bus stand K.T kol 8lbey , tyme 2 emma spa dh  . . . tggu la aku ngn emma c2 smpai la yana , t-rah n ezad mai . . . lps 2 g jalan2 kejap kat kedai tp2 owr . . . lam 11lbey ktorg masuk KFC nk isi perut lu . . . lapor lme ngt nunggu . . . huhu . . . lme duk lam KFC ktorg decide tuk g shahbandar . . . so , gerak la g shahbandar . . . tyme sampai 2 kecewa sgt coz xdop nape dh c2 . . . alang2 sampai g la kat astaka kejap . . . pas2 t-rah nk g bli enset . . . law nset biasa nya kat Mydin Mall murah2 . . . lps bncg2 , g la kat bus stand mula tuk cary bus nk g shahbandar . . .

Sampai kat bus stand napok bus casligas . . . lame dh aku nk naik n kitorg pom naik la . . . kat atas bus ape lg . . . ber mula la sesi b’gambar kitorg . . . huhu . . . layaaannn . . . 





Akhirnye sampai Mydin Mall . . . perkara 1st yg kitorg wat c2 mesti la cari enset . . . g survey enset se2 kedai . . . abih survey enset g surau lu tuk mayang . . . hehe . . . lps mayang g masuk lam Mydin balik g window shoping lu kat dlm 2 . . . smbil2 2 ape lagi . . . posing tyme . . . hahaha . . . layan la ek pic kitorg nie . . .









  *tyme gmbr nieyh ad prstwa d sblk smua . . .


Lps puas gambar kami turun tuk g beli enset plop . . . lme la jgk duk pilih enset 2 . . . n akhirnye t-rah bli la enset nieyh lps aku n yana yg tlg survey . . . huhu . . .


*niey la nset yg t-rah bely 2 . . . (comey x??) . . . huhu

Last skly . . . dlm 5.30 kami pom b’pecah tuk balik umah masing2 . . . tyme 2 sdey sngt2 coz lmbt lg nk ley jmpe plop . . raye blom tntu ley kumpul lg . . . arap lps nieyh kiter ley jmpe lg ek . . . CAYUNK N MISS KORG SGT2 ! ! ! korg mmg t’baek la . . . epy je kan kite td . . .enjoy giler2 . . .

K . . . setakat nieyh je lu entry kly nie . . .
                                                                       ~adios~           

Monday, 20 June 2011

Berfikir dulu akibat nyer ! ! ! !

Hye alls . . . dh lme aku x conteng blog nie kan . . . . criter pasal “bermulanya di sini” pom x smbg lg kan . . . .huhuhu . . . . . nnty la ek aku smbg criter 2 . . . . kly nie aku nk kongsi something yg b’kaitan ngn tajuk 2 . . .knpe ek aku cam 2 . . . . putus cinta ke ?  ? ? huhu . . . . mcm mne la aku nk putus cinta law couple pom blom lg kan . . . hahaha . .  . . sbnr nye aku not in mood coz ngn muka aku nie . . . . .

Ye la mmg la aku x lawo tp aku tensyen ngn muka aku skrg coz byk gler bintik2 merah . . . . mla2 aku ingt kan jerawat tp t’nyata bukan coz gatal sngt . . . .ma aku pom dah mula complain ngn muka aku skrg nie . . . . . . . tp aku rse nie smua msty sbb elergik . . . . tp aku pom x taw elergik ngn ape , so k b’pantang mknn pom xtaw mcm mne . . . . . maybe coz seduan aku kot . . . .

Mle2 aku bingung nk wat cam mne ngn mka aku nie kan . . . . smkin ary smkin byk plop 2 . . . . mmg tensyen , dgn gatal nye lg . . . . .  ya ampun ! ! ! akhir nya adik aku srh aku pkai ubat gigi dkat mka yg ad bintik2 2 . . . . . . mla2 aku pakai ok jer , nmpk cam nk cpat baik je . . . . . ape lagi excited la aku kan muka aku ley cam bse lg . . . . . esk nya aku ltk byk ubat gigi  kat bintik2 2 coz nk o.k cepat la kte kan . . . . . .

Tyme bangun pagi 2 mmg pedih yang amat dkt mka aku nie . . . . . . bintik 2 makin merah n sakit , lpas 2 aku rse cam kulit pipi aku nie nipis n mcm kne bakar . . . . . sbar je la ngn muka cam nie . . . . . lps 2 aku dah x taw nk wat ape lg . . . . . bla tgk je mka aku , rse cam nk nangis je . . . . . mcm kne bakar pom ad muka aku nie . . . .  .  seteruk2 muka aku sblm nie x pernah pom jd gnie . . . .

Akhir nya aku nampak aloe vera  yg kakak aku punya dekat rak  . . . . aku pom teringat la yg kwn aku kata aloe vera o.k tuk kulit n luka . . . . . aku pom letak la , skrg aku tgk o.k la sket muka aku nie . . . . . (tp bru 2 ary aku pkai ) . . . . . . aku arap lps nie muka aku o.k cam biasa . . . . . aku akan b’aty2 ngn muka aku yg agk sensitive nie . . . . . nie la gmbr muka aku sblm n slps . . . .


Amacam gambar aku . . . . . buruk kan lps aku ltk ubat gigi 2 . . . . . aku yg ary2 tgk nie pom da x sggp da . . . Stkat nie dlu aku conteng page nie . . . . arap entry slps nie aku akan criter tntg muka aku lg . . . . . tp tuk muka aku bila dh o.k la . . . . . k alls doa kan muka aku spya cpt smbuh yerk . . . . .  J

~adios~

Wednesday, 8 June 2011

tidak Qu sangka!!!!!

Ary nie mmg aku x sgka..huhu…nk taw nape???meh snie aku nk cte sket ek…..law x borink d alu2 kan tuk bace ek….huuhu…..

First,aku xsgka coz maren bezday aku…0606,comey  x no. 2..hahahaha…npe jd ngn bezday aku ek??huhu…bkn surprise party lo~…huhu..juz ad some1 yg aku x tgur dye coz ad prblm sket un..tp dye still wish bezday kat aku…ske sgt2..2 tnde nye dye still ingt n aggap aku cam kawan dye lg…huhu…thanz ye awk coz aggp sye shbat awk lg…rmai gler org wish aku bezday tyme 2…x sgka gk aku yg still rmai lg yg ingt aku,wlaupom da jrg cntct coz sbuk ngn stdy tp dyorg still wish lg…thanz ye kawan2 yg wish aku bezday…korg mmg t’baik la…huhu..



Second,aku x sgke lg…still sal kwn aku yg aku ad prblm sket ngn dye 2..huhu…ary nie dye comment at f.b aku…mmg aku x sgke kn…ye la da dkt sbln lbey ktorg x b’tgur spe last2 ary nieyh ktorg leyh b’balas comment cam bse je…cam dlu2,cam xde pe2 yg jd…aku epy sgt2 tyme 2…seriously epr gler2,trus trg aku ckap yg aku mmg rndu gler dye sblm nieyh…tp aku malu nk tgu dye dlu….sory ye awk,coz awk t’tggu2 sye….tp,aku x psti yg dye btol2 ke x maaf kan aku…aku arap sgt2 dye da maaf kan aku spnh nye,coz aku nk kwn ngn dye cam dlu2 lg…bleyh la awk….huhu….


Aku nk sgt kwn ngndye cam dlu2 coz bg aku dye kwn yg t’baek kowt…kitorg gaduh pom sal mnde kcik je pom…ad la sket slh faham tyme 2…ye la,msing2 tnsyen ngn stdy mklum la tyme 2 nk final exam…tyme 2 x slap aku stdy week…mmg aku syg ngn p’shbtn nieyh..tp,nk wat cam ne kn…kte hanye mrncng tuhan yg mnntu kan…tp,smpai skrg aku still b’hrap yg aku n dye akn b’sama cam dlu2…..rndu sgt2 tyme 2…law leyh undur kan balik mse kan bgus…tp smua 2 x mgkin kan….tp,sye nak awk taw yg sye still aggp awk SAHABAT sye lg taw…..arap2,smua nye x b’akhir smpai d sniey…..I LURVE YOU FRENZ…..



Sampai sniey dlu leyh aku luahkan ape yg aku rse skrg….lain kly aku luang kan lg mse tuk b’coletah kat sniey ek….
~adios~

Sunday, 5 June 2011

zaman matrik dulu2..~miss gler2~

                                                                     
Ary nieyh tbe2 je aku cam rindu giler kat kwn2 aku kat kmp dlu….law skrg nieyh still kat kmp msty aku x sunyi cam skrg coz ad je kwn2 aku nieyh yg duk hburkan aty….mklum la kan sorg2 jauh dry kluarga,so yg t’dkat of course la kwn2….ary nieyh gk aku nk citer kat korg sal kwn2 aku kat kmp dlu…law korg rse bowink,xpyh bce pom xpe…..hahahahha..nieyh skdr luahan aty yg aku rse spnjg aku d kmp dlu2…Tyme kmp dlu aku nieyh ad geng gk r…tp x la bsor mne…juz 4 org je t’masuk aku la….ktorg smua nye org ganu….aku n 2 ag kwn aku dry skull yg sme dlu…g sog lg tuh org dungun,tp still ganu lg la kan…hahhaha…kami baik or kacip aku xtaw ble,yg aku taw aku mmg kacip dh ngn dye….kwn2 aku nieyh kan skit,so aku nk knl kn sorg2 kat korg….hahaha….

Nieyh kwn aku yg nme izzaty,tp aku n yg lain pggl dye ezad…huhu…cam nme laki kn,tp pompuan lol…dye nieyh mmg geng aku dry skull lg…sblm g kmp,ktorg mmg rpat…aku syg dye sgt2 coz dye jnis yg mmahami n caring….wlaupom kami x ddk 1 kliah tp,ktorg sllu b’same…smpai ad yg kte ktorg nieyh kmbar…..mklum la,d mne ad g’ah d c2 ad ezad…hahahaha…yg aku ske nye,ble tyme kul 1 lps kuliah n tyme mkn tghri dye or aku msty tggu sesme sndry kat lbry,coz ktorg  x balik blok tyme tuh…smbhyg kat lbry je..huhuhu…law pr kitorg mkn,law x mkn tyme kul 4..law tyme stdy dye byk tlg aku,aku kan x pandai mne…so,dye ad la ajar aku sket2….kitorg kgsi ilmu sme2…dye gk byk bg nsht n mrh aku law aku wat slh or slap….mmg aku ngn dye x pernah rggang lgsg coz aku rse cam ad chemistry je ngn dye…aku pom byk citer or share prblm ngn dye…dye pom sme…sling mmerlu kan la kter kan….hahaha…byk lg law aku nk cte sal dye nieyh tp ckup stkt nieyh je la……nk cte sal yg lain lg nieyh…huhuhu…


Nieyh plop kwn aku yg nme syerah…dye nie la yg duk dungun 2….huhu…dye nieyh jnis yg x leyh tgk kwn ssh,wlau cam mne pom dye msty nk tlg…slgi dye mmpu la,aku ske ngn prngai dye 2….mmg x selfish lgsg la…wlaupom aku bru knl dye tyme kat kmp,tp kitorg cam dah lme knl kowt….cam adq brdq dah….dye nieyh 1 kliah ngn aku tp x 1 tutorial la…law tyme kliah kitorg ddk sme2…pglmn 1 kliah dgn dye yg aku x leyh lpe smpai ble2 ialah….jeng,jeng,jeng….huhu…cam nieyh citer nye…tyme2 awl2 pg kul 8 kliah akaun kat dk3,lpas akaun kliah p.p kat dk yg sme gk la…biase nye tyme tkar cg nieyh aku n dye msty g bakery bli cucuk2 @ bebola..hahaha..tp ary 2 bakery ttup la plak…prut pom dah lpar gler nieyh coz mmg ktorng x srpn pom pg2 juz mnum nscfe je…huhu…ape lg,kitorg pom g la kafe c..ingt kan nk bli kuih je,tp aku nmpk bihun grg,mmg t’ingn sgt2,dye plop nk mkn nsi grg…so,niat asl kitorg yg nk bli kuih tuh dh t’bantut…hahaha…kitorg pom bli la,bihun n nsi grg tuh..ltk dlm 1 bkas plak tuh..huhuhu…..smpai kat kliah,aku nieyh mmg dh x sbr nk mkn nieyh…dye plop duk mkir nk mkn ngn pe…aku kte ngn tgn la syg oii…tp dye xmboh coz mlas nk bsh kter nye….aku pom twar kan dry nk suap dye…cceeehhh,cam loving couple la plop…tp mmg loving coz aku mmg syg kwn aku….port yg kitorg plih plop kat tgge kliah….rmai yg hairan tgk kitorg,coz tyme nieyh tyme p’tkrn klas…tp kitorg wat donno je…hahahaha…aku n dye mkn la b’suap smpai abiz dgn slamber nye…hahahha…mkn pnye la lju,tkut nye cg msuk cpat…tuh la citer nye…lpar pnyer psl x kre tmpt kitorg mkn…tp mmg bez moment la tyme nieyh..akan ku kng smpai ble2….hhahhahaha….nieyh dlu citer sal kwn aku yg nieyh ek…huhuhu..
(sye rndu nk mkn,mskn ngn kasih syg awk la)…huhuhhu


Nieyh lg sorg kwn aku…nme dye anim,dye po 1 skull ngn aku dlu…tp kitorg x rpat mne pom tyme kat skull dlu…klas lain2 la kter kn,lg pom dye x duk ostel tyme 2…2 yg x rpat 2…huhuhu…dye nieyhx 1 kliah ngn aku,blok pom x sme…huhuhu…tp kitorg ttp close,see…jrak bkn jd p’hlg la tuk b’shbt…law kitotg nk jmpe sme2,msty tyme mkn or ronda2 kmp…xkre la siang ke mlm,kitorg akan trun….mne bleyh xmkn sme2…xbez la kan…hahaha…dye nieyh jnis yg cool n x kisah…smua bnda dye ambk mdh…tuh yg bez nye dye…nk grau cam mne pom dye x ambk aty…huhuhu…pglmn aku ngn dye plop…camnie citer nye..dye nieyh ad minat bdk 2…aku nieyh nk tlg la kan….ape lg,aku dpt kan no. bdk yg dye mnat tuh n msj ngn bdk tuh….gne no dye la kan…tp aku msj ngn bdk tuh cam aku nieyh dye….dye epy sgt2 tyme 2….aku pom epy gk coz dpt tlg dye ambk no. bdk 2..hahhaha…nieyh je la yg aku dpt citer sal dye…huhuhu
 p/s:aku,ezad n syerah 1 blok…..anim blok lain…
aku n syerah 1kuliah…..
ezad n anim 1 kuliah……
(tuh yg wat kitorg makin rapat tuh)…..

                                                    

suka+gembira+excited=terharu....mmg epy...


Ary nie aku epy sgt2…msty korg nk taw kn nape aku epy…huhuhu…sbnrnye aku  epy coz ‘dye’ msj aku…smpah aku epy gler2…ye la…kan dah 2 mggu aku x msj ‘dye’,at last ary nie ‘dye’ msj aku dlu….ape lg aku rse nk loncat2 pom ad,mklumla mmg aku dh lme tggu msj ‘dye’…ble aku dgr je msj smpai mmg aku x lyn mle2 tu…coz aku taw msty msj yg x pntg…xpom bkan msj dry ‘dye’…sbnrnye lam aty kte “dye ke,dye ke”…hahahha…coz dry smlam lg aku tggu msj ‘dye’…siap mmpi lg taw…hahahhaha..mmg lawok,tp  e2 la knyataan nye…tyme aku nk bke 2 kan,lam aty aku kte “nie msty msj ayat2 sal sahabat ke ape ke” coz cam mustahil ‘dye’ nk msj aku sje2 kan…biase nye aku  yg msj ‘dye’ dlu,kdg2 je ‘dye’ yg mle kan…ble bkak je.. “hye  watpe 2??ggu ke??”… ‘dye’ ggu aku??mmg x  la kan, coz mmg aku lme dh tggu msj ‘dye’…law  ggu pom aku kte x ggu…huhu….SAYANG la kte kan..hahhaha.....


aku t’haru gle ble dye kte cam nie.. “watpe skrg??bkpe lme dh xmsj sye??xingt dh ke??”…msj ‘sye’@ ‘awk’ kowt…hahhaha…aku x ingt ‘dye’??? mmg mstahil r..coz ary2 aku ingt ‘dye’…cme aku x msj ‘dye’ coz aku tkut ggu ‘dye’…lam aty kte “law bleyh ary2 sye nk msj awk”..tp lam aty je la kan…hahhaha…ble ‘dye’ tnye g2 nmpok cam ‘dye’ rndu je aku nie….sbb 2 la aku epy sgt2…tp  xtaw la kan ‘dye’ btol2 rndu kan aku @ x…huhuhu…cam prasan je aku nieyh…tp xpe asal aku epy…ngeh3..:)..lme gk la aku msj ngn ‘dye’ td,mcm2 aku n ‘dye’ kgsi crite2 t’kini sal msing2…. ‘dye’ kte ‘dye’ kje skrg nieyh,nk lps kan bowink kat umh smntra cuty nieyh…huhu… ‘dye’ ciap ajak aku kje sme ngn ‘dye’ lg ble taw aku duk sje je kat umh skrg…tanam aggur…hahaha…tp aku taw 2 smue juz ayat nk ambik aty je…huhu…aku je yg prsn lbeyh,tp xpe asal aku epy…huhuhu…lpas aku msj ngn ‘dye’ td,aku rse makin syg kat ‘dye’..hahaha…tp aku taw mmg msthil ‘dye’ pom g2….biar la wat mse skrg aku BERTEPUK SEBELAH TANGAN…asal kan ‘dye’ x taw,kan nnti x pasal2 ‘dye’ kate aku cam PERIGI CARI TIMBA…wat mse skrg aku epy ngn care  idup aku…huhuhuhu….



Niey la cite nye nape aku epy sgt2….huhuuhuhu...byk lagi yg aku nk luah kan tp law aku luahkan smua rse 3ary,3mlm x abiz lg...huhuhu...

Friday, 3 June 2011

miss giler2 lol~

Mesty korg nk taw ape yg aku rndu kan..hehee…tp bukan kat si ‘dia’ lo…huhu…aku rindu sgt2 kat member2 aku kat kmp…tbe2 t’ngiang2 suare diorg kat tlinga aku nih..huuhu…law pagi2 msty dyeorg kjut kan aku…huhu…mis nak tdow sme2, stdy sme2,mkn sme2 n mandy pom sme2…hahahaha…aku rndu kat roommate aku, especially kat syifa,ng n wani…dyeog sntiase ad tuk hbur kan aku tyme mlm2 sblm tdow…aku nie yg pling low skly law sal blaja ni…aku nie bkn nye pndai mne n stndg ngn dyeorg…tp yg bez nye,dyeorg x pnh nk bze or ssih kan aku…dyeorg sllu ajar aku tyme aku mmg xbleyh nk buat lgsg assignment,mklum la aku nie x ske pkse dry ble aku xdpt buat something 2 n xdpt msty aku duk bebai…ble ad dyeorg t’bela la skit nsib aku..bleyh la buat ape yg aku xtaw….sampai la aku dpt result yg bleyh d bgga kn gak la tuk sem 2…huhuu…thaz ye tuk korg coz sudi jd roommate aku tuk waktu yg sgkat nie(1 tahun je kowt) hahha…korng mmg bez la…

Meh aku knal kan korg ngn roommate aku yg baik aty nie…hehehhee
nie la roommate aku yg 1st...nme dye syifaa,dye nie org penang taw...mle2 knl dye un aku xpham ape pom yg ye ckp....tp lme2 dh klis ngn loghat utara nie...aku pom byk ajar dye loghat ganu...akhirnye ktorg ley communicate ngn lncar...hahahha
nie plop roommate aku yg lg sorg...nme dye ng...mle2 dpt taw aku leyh roommate Chinese mmg aku xleyh trime,...tkut gler..hahaha...dye plop jnis yg xprnh ad kwn malay...ape lg,kaku la ktorg nk communicate..huhu...ble lme2,dh klis n dpat communicate...aku pom ad gak ajr dye loghat ganu....ske gler alu ble Chinese pom leyh paham loghat ganu nie..hahahha

  nie roommate aku gk...dye org ganu,kuala berang lg..huhu..kdg2 bhse dye pom aku xpham coz lain kn...wlaupom duk se negeri...aku rpat la gk ngn dye tp x mcm ngn syifa n ng coz ye jrg ad kat blik..kcuali tyme nk tdo..huhuhu
nie ex-roommate aku...sblom dye kluar aku pling rapat ngn dye...tp dye plih tuk g s.p.a...bgus dye nie,lpas nie ley ubat aku ble skit...hahaha...nme dye aisyah,org ganu gk nie...hahhaha...2 yg aku rpt tuh...huhu...pe2 prblm aku ske share ngn dye...kan 'sharing is caring'...huhuhu...

korg mmg t'baik la kawan..huhu...aku akan rindu korg smpai ble2...arap2 lpas nie kite ley jmpe ag...huhuu...miss korg sgggttt2...<3

saya sayang awak...huhuhu

Tetibe je ary nie aku rase t’ingt kat ‘dye’…aku law bleyh dah nk lpe kn ’ dye’  tp…..aku ase xleyh r….makin aku nk lupe ‘dye’ makin kuat aku ingt ke ye…nape ek???...wlaupom aku ase mmg ‘d ye’ x ingt ke aku tp aku still m’hrap lg…aku dh 2mggu x msj ‘dye’ coz aku tkut aku ggu ‘dye’…tp tiap kly aku msj dye msty ‘dye’ kte aku ni xprnh pom ggu ‘dye’…ble ‘dye’ kte g2 aku rse makin syg kat ‘dye’….tp  aku taw aku cme b’tpuk sblh tgn coz aku nie xstnding ngn ‘dye’..cam “langit ngan bumi” je aku rase…aku arap perasaan nie x b’terusan coz aku pning dh duk mikir mnde yg x mgkin akn wujud…huhuhu… SAYE NAK AWK TAW YG SAYE STILL SYG AWAK….
(aku pom xtaw npe yg  aku duk merapu nie)..hahahhaha

Thursday, 2 June 2011

first tyme...

sbnarnye dah lme aku nk ber'blogging' ni....slalu aku je yg bce blog org...tgk cam sronok je,...so,aku pom try la nk b'blog gok....so,nie la hasil aku yg 'first tyme' 2...huhuhu....aku nie kn bru pndai n bru blajar...so,stkat ni la dlu aku leyh share tntg first tyme aku 2...hahahahha