Followers

Wednesday, 24 August 2011

Dugaan Puasa ! ! sabar jep la ~



Dear Yayah . . .


Setiap kaly pose dugaan mesty akan wujud . . .
biase la kan , kita pasti akan diuji ngan pelbagai ujian . . .
cam aku tiap kaly pose pasti ad jep penyakit yang wujud . . .

Tiap2 tahun penyakit aku akan datang sekaly dalam sebulan . . .
mean , aku akan merasainye walaupom dalam sekaly . . . 
sakit nye tuhan jep yang taw , sape yang pernah rase dye akan taw . . .
ape ? ? aku sakit ape ? ? 
hehe ! GASTRIK weyh . . . dengar cam simple n biase2 jep kan ?
tapi law sekaly kena , sangat laa x tahan . . . leyh nangis2 di buatnye . . .

Ingat lagi tyme aku form 5 tyme tuh . . . aku and family aku buke pose umah tok aku . . . 
memang rutin hujung minggu kitorang buke at situ . . .
tyme petang uh , sepupu aku ajak g bazar . . . g jalan kaky jep pom . . .
dekat jep bazar tuh weyh . . . g la aku 4 orang . . .
sebelum g tuh aku dah rase lain jep . . . aku ada muntah2 . . . tapi kejap je la . . . 
tengah jalan2 sebelum sampai uh , aku rase sakit perut . . .
aku juz wat donno jep coz da nak sampai un . . . 
lepas beli semua makanan , tbe2 tyme nak balik badan aku rase seram sejuk . . .
badan aku dah mule berpeluh2 . . . adik aku da mule perasan . . . and dye suh aku duduk at tepi kejap . . . tenangkan diry jap . . . huhu !
bila dah ok sket , aku bangun nak balik . . . tibe2 , gelap dunia aku . . .
taw npe ? aku pitam weyh . . . sedar2 jep , aku dah kat umah . . .
lepas dari ary tuh aku x g lagi bazar . . . takut weyh . . . hoho !

Tahun lepas plak tyme tuh at matrik , malam uh ok jep . . .
aku siap bangun sahur makan 4 keping roti lagi . . .
tapi tyme bangun nak g kuliah uh , aku muntah . . . semua isi perut aku , aku buang . . .
perit yang amat tekak aku nieyh , tuhan jep taw . . .
tapi aku g gak la kuliah . . . kebetulan tyme tuh ary jumaat . . . kuliah sampai kul 12 jep . . .
boleh la kut aku tahan , tapi tyme kul 12 tuh aku dah xtahan dah . . . 
sakit sangat2 , dah la lepas tuh ad majlis at dewan . . . tapi aku x g pom . . .
cian at kawan aku , dye yang tolong beli kan aku makanan berbuke . . .
credit tuh EZAD coz banyak tolong aku tyme tuh . . .
lepas buke pose ngan air milo , lege sket perut aku . . .
tapi tyme tuh sepanjang ary aku tidow , so x de la aku pitam ke ape ke . . .

Tahun nie plak , aku kena at rumah  . . . tapi sangat sakit dari selum nieyh ok . . .
walaupom x la pitam . . . tyme tuh , aku bangun pagi dah mula sakit perut . . .
tyme mandi aku dah mula muntah2 , lepas mandi aku relax2 jap . . .
pastu ok balik . . . lepas ok , aku kemas2 rumah bagai n aku on9 . . .
tengah2 on9 sakit lagi perut aku . . . tapi still leyh tahan lagi la . . .
tyme kul 4 cam tu adik2 aku da balik skull . . . aku lak nak g masak nasi tuk berbuka . . .
bile aku bangun jep , sakit giler woo perut aku . . . xleyh nak bangun and berdiri pom . . .
aku pom suh jep adik aku masak n aku tidow . . . buke tyme tuh aku minum air milo . . .
lepas tuh dah ok balik . . . ingatkan akan ok la un . . .
tapi . . . . malam tadi dye datang balik weyh . . .
sakit yang amat weyh , tuhan jep taw . . . aku g buat air milo . . .
lepas tuh ok kejap , and aku tdow . . . alhamdulillah pagi nieyh da ok . . .

Tyme aku gastrik air milo or air susu memang membantu . . .
aku arap sangat lepas nieyh aku tak kena lagi gastrik . . .
tak sanggup weyh . . . sebenar nye aku start dapat penyakit nieyh tyme standard 6 . . .
lepas aku jaga pemakanan aku ok jep . . . tapi 2,3 tahun nieyh dye datang balik . . .
lagi2 law bulan pose . . . biasa nye tyme nak exam dye datang la . . .
mungkin sebab aku stress kowt . . . hoho !

k la weyh . . . banyak dah aku conteng nieyh . . .
daa Dear Yayah . . . c in next n3 . . .
~adios~






Tuesday, 23 August 2011

Dah dapat . . Dah dapat . . hehe !


DearYayah . . .

Aku epy sangat . . . penantian aku x sia2 rupe nye . . . hehe !
sebelum nieyh tiap2 ary aku duk cek kat email . . . tunggu email ? ?
email  dari sape ek ? 4we ke ? ? owh TIDAK yang mungkin e2 yep . . . hoho !


Bukan pe weyh . . . pinjaman PTPTN aku dah DILULUSKAN . . .
bimbang gak aku law x DILULUSKAN . . . mane aku nak cekau duit tuk study law x dapt PTPTN nieyh . . .
alhamdulillah , akhirnye dapat gak un . . . nak harap kan biasiswa . . .
entah dapat , entah tidak . . .
aku nieyh dah la result juz cukup makan jep . . . ramai lagi yang 4 flat yang apply biasiswa . . .
aku nieyh memang xdop harapan la . . . hoho !

Dengan semangat nye aku print segala benda yang diorang suruh . . .
bukan semangat sangat pom . . .
tapi aku malas nak kalut2 tyme orang nak raye nanti . . .
aku law boleh nak selesai kan semua sal U sebelum raye . . .


Sekarang nieyh dah 95% preparation sal U dah siap . . . 

alhamdulillah , syukur . . . tinggal nak beli barang2 jep sket lagi . . .
arap2 semuanye x tertinggal dah . . . kan susah lak law tertinggal . . .
dah la jauh , susah tuh law nak balik ambik . . .


k la weyh . . . xtaw dah nak conteng pe . . . 
bye Dear Yayah . . 
~adios~

En . Kaky dah menunjukkan perubahan !

Dear Yayah . . .

Alhamdullillah . . . syukur sangat . . .
ary nieyh lepas jep bangun tidur , dah x rse sakit lagi at kaki nieyh . . .
suke sangat2 weyh . . . leyh la aku raye ngan epy nye . . .
tapi , still x leyh nak ganas2 lagi . . . arap2 cepat la ok betol2 . . .
sabtu nieyh aku nak g ambik duit lak kat stadium . . . 
 law kaki x ok cam ne nak g un . . . hehe !
tapi xpe , demi duit aku sanggup g punye . . . 1k tuh , xkan xnak kowt . . .

Nieyh yang aku leyh share sket sal kaki aku . . .
tapi law xnak tgk pom . . . ADA AKU KESAH ? ? ?

tyme mule2 kne n sakit . . balut sendiri . . hoho !

lepas urut . . hehe !

lagi lepas kena urut . . 

the last . .  semalam punye . . hoho !


And ary nieyh . . . semua nye x berbalut lagi okeyh . . .
so , dah x rimas lagi kaki aku malam2 ngan benda alah tuh . . . hoho !
rase nye esok dah ok semua nye kowt . . . hehe ! 
x sanggup lagi weyh nak berpantang *cam orang beranak plak  . . . haha !
yang paling aku x tahan xleyh minum ais weyh , dah la pose xleyh minum ais . . .
memang naya . . . sape suruh cari penyakit un . . . padan muke aku . . .

Thanz to God coz bagi aku sihat balik . . . 
lepas nieyh , semua kerja yang aku nak buat x terbantut lagi . . .
leyh la aku g shopping tuk prepare nak g u plak . . .
sket lagi yang x settle . . . arap2 lepas nieyh leyh setlle semua nye sebelom raye . . 
leyh raye ngan aman . . . hoho !

K la weyh , banyak dah aku conteng . . .
see later yup Dear Yayah . . .
~adios~

~ Kembali Pulang ~

Hyep2 . . hehe !
aku kembali lagi . . hoho !
dah lame aku x hupdate un . . ini kerana . . 
banyak halangan yang berlaku . . . n
+++ dengan perasaan MALAS yang wujud tuk ketuk2 keyboard niey . . .

So , sekarang cam dah ada mood sket2 . . 
leyh la kowt nak hupdate nye . .
nanti aku ceter pe yang jadi kat aku selama aku x wujud niey eyh . . 
tunnngguuuu ! ! ! ngeh3~

k chow jap . . 
~adios~

Tuesday, 2 August 2011

UiTM Sayang aQu Weyh !

Hehehe ! 
gempak tak tajuk n3 aku kaly nieyh . . .
gempak gak un . . . law x gempak , gempak2 kan lah yep . . .

Nape yep aku wat n3 sal UiTM ? ?
sebab aku dapat further study at sini ke ? 
sebab dye ada bagi surat cinta ke ?
or sebab dye selalu call aku ? 

Sudah2 semua tuh bukan okeyh . . . meh nak gtaw sebab nye . . .
tapi korang kena tepuk tangan dulu eh ? hehe !
k2 , sekarang aku citer . . .

Tadi tengah2 aku duk kemas2 fail UiTM un . . . aku teringat something . . .
biler aku pikir balik , rase cam memang UiTM sayang aku weyh . . .
taw nape aku kate cam tuh . . . sebab nyerr . . .
tyme aku abiz SPM sure la un aku apply U . . . kebanyakan aku apply UiTM . . .
ye la , results aku x okey mane pom . . . ngam2 jep ngan syarat UiTM . . .

Sementara tunggu result UPU kuar . . . result matrik kuar dulu . . .
n aku dapat matrik weyh . . . epy giler aku tyme tuh . . . memang aku nak sangat2 masuk matrik . . .
dari sekolah rendah kowt aku nak g matrik . . . tercapai gak hajat aku . . .
ingat kan aku tak dapat . . . ye la aku dapat 3A jep SPM . . .
yang lain jangan tanye . . . yang pasti semua nyer kredit . . . x de G okeyh . . . hehe !
lepas bank in semua yuran matrik , result UPU lak kuar . . . 
aku pom check la un walaupom tyme 2 dah decide nak g matrik . . . hehe !
aku dapat U gak weyh . . . murah rezeki aku un ? ? hehe . .nak taw U ape . . . 
semestinyer la UiTM weyh . . . UiTM dungun kos diploma pentadbiran perniagaan . . . aku x minat kos nieyh n aku x mau duk dekat . . . hehe ! parents aku pom galak kan suh g matrik coz jimat mase tuk amik degree. . . tue yang aku pilih tuk g matrik . . . KOLEJ MATRIKULASI PERLIS . . . jauh weyh . . . ujung dunia malaysia . . . haha !
so , maknenye yang UiTM aku tolak la un . . .

Kali kedua aku apply lak UiTM nieyh . . . tuk December intake . . .  
tyme nieyh aku still study at matrik lagi . . . lepas final exam sem 1 x silap aku . . .
taw nape aku apply ? coz aku takut kena tendang weyh law pointer aku k.o . . . haha !
dapat jep result , alhamdullilah pointer aku 3 lebeyh . . . hehe !
tyme taw sal result intake UiTM aku pom check gak . . . 
saje nak taw , padahal tak nak g pom . . . hehe ! sekali lagi aku dapat weyh . . .
 kaly ni aku dapat UiTM Jengka , Pahang . . . kos lak Diploma Perakaunan . . .
 nieyh la kos yang aku nak . . . tapi lecture aku gtaw x yah tukar la law result 3 lbeyh tue . . . baik stay jep kat matrik . . . tu yang aku stay at matrik sampai abiz uh . . . hehe ! buat kedua kaly nye aku tolak lagi study at UiTM . . . hehe ! tapi bukan aku tolak tuah okeyh . . .

Kali ketiga lak sekarang nieyh  la . . . UiTM still nak aku lagi as their student . . . 
sekaly lagi aku di terima masuk ke situ . . . tapi kali nieyh jauh weyh . . .
nak sangat aku study jauh un . . . sekali lagi aku di campak ke utara . . . huuuwaa !
aku dapat UiTM Arau Perlis weyh . . . sebelah jep ngan matrik aku dulu . . .
kaly nieyh plak aku dapat kos Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa . . .
okey gak r kos tuh . . . aku dapat kos yang aku mintak gak . . .

Haaaa ! tu la sebab nye aku kate UiTM sayang aku . . .
banyak kaly aku tolak pom dye still nak suh aku study situ gak . . .
thanz yep UiTM , dah la yuran pom murah gak . . .
kire aku BERUNTUNG la yep . . . hehe !
tol tak aku kate UiTM SAYANG AKU . . . huhu !
law still x caya lagi , ad aku kisah . . . wink3 ~

K la weyh . . . banyak dah aku conteng nieyh . . . nak tolong ma aku sedia juadah buke pose lak . . .
aku chow lu yep . . .
~adios~

Kerana Puasa ! !

Hye alls ! !
hot tak tittle at atas uh . . . hehe !
law x hot wat2 hot la yep . . . haiyap !

Aku dapat ilham nak wat n3 nieyh coz rase cam nak gelak banyak2 biler tengok gelagat adeQ2 aku tyme pose nieyh . . . kahkahkah ! *gelak jahat
lawak weyh , letih jep aku tengok muka sorang2 . . . pose la kater kan . . . haha ! ary nieyh diorang balik umah awl dari biase . . .
balik skull jep terus balik umah . . . biase nye duk umah tok aku dulu . . .
tapi adeQ aku yang last nak balik awal . . . duk umah tok aku panas kater nye la . . .
so , diorang semua duk umah ngan aku . . . hehe !

Mula2 sampai umah , muke sorang2 blur jep . . . letih kowt . . . haha !
cian jep tgk . . . pas2 terus duk mengadap tv . . . tv terpasang ingat kan duk tengaok tv la blake un . . . tapi hampeh kowt . . . 
lame2 senyap jep . . . suara sorang2 x keluar langsung . . .
tengok dari jauh cam khusyuk tengok tv jep . . . padahal layan NAT GEO WILD je pom . . . haha !
meh tunjuk gambar sket meh ! !


see . . . khusyuk un diorang . . . opps gelap . . . try tengok yang nieyh plak . . .

 

memang khusyuk un . . . cube aku zoom in sorang2 . . .

*abang (seluar skull pom x bukak lagi ) huhu !

*adeQ

biler zoom in sorang2 . . .semua mate tutup weyh . . . 
dah di buai mimpi upe nye . . . haha ! aku lah pose . . . sampai tertidor kowt . . .
nak taw pe motif aku wat n3 nieyh ??

Sebab nye dua2 hero umah aku nieyh memang x pernah tidow siang . . .
kire pecah rekod la nieyh kowt diorang tido siang . . .
sunyi weyh umah aku law diorang tidow . . . 
abah aku siap pesan lagi jangan kejut un diorang coz x nak bagi diorang main . . . law adeQ g main kompen lepas tuh x larat . . . law abang plak , mau nye orang nak azan baru sampai umah . . . haha !

Kerana pose korang tidoww un . . . law x , jangan harap . . .
kerja korang nak berebut lappy jep ngan aku un . . .
so , ary nieyh aku leyh on9 ngan jaya nye. . . tanpa gangguan . . .
thanz yep tuk abang n adeQ . . .
esok2 tidow la lagi . . . nak berbuka baru bangun yep . . .
baru BAHAGIA sket aku . . . hehe !

K la weyh . . . cam dah banyak jep aku merapu n conteng at atas uh . . .
 aku chow dulu la yep . . . 
~adios~

Monday, 1 August 2011

< Menyesal Qu Akui >

Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Sudah . . . sudah . . . kan lame2 aku nyanyi kan hujan lak . . . cuace elok2 nak bagi hujan lak . . . ada ke patut . . . hehe  ! 
 x taw nape , bila dengar jep lagu nieyh rase cam ad kena mengena jep ngan aku . . .
 Dulu un ad sorang boy nieyh . . . dye selalu ajak aku couple . . .tapi aku x terima pom . . . bukan jual mahal okeyh . . . aku lagi senang berkawan dari couple . . . law couple mesty x bez , malu2 lagi . . . x suke okeyh perasaan tuh . . . ye la tyme tuh aku pom still anggap dye kawan jep . . . lame2 msj ngan dye rase cam makin sayang at dye . . . dye pandai mengayat kowt . . . lame2 mesty cair gak un aty nieyh . . . name pom pompuan un . . . hehe ! 
tapi semua uh dah terlambat buat aku . . . sangat pending kan aku nieyh . . . haha ! tyme kat matrik  dye couple ngan orang lain . . . melepas kowt . . . dah di kebas orang . . . *sangat sadis okeyh* maybe sebab dye dah x nak tunggu aku kowt . . . aku jual mahal kowt tyme dye ngayat aku  . . . hehe ! tapi sebenarnye tyme tuh dye dah curi aty aku dalam diam . . . lepas tuh dye g cam tuh jep , x de notis langsung . . . law negara kite ad undang2 sal nieyh dah lame aku mencari keadilan . . .  sangat tidak puas aty okeyh ngan perasaan nieyh . . . nape la aku baru sedar n  baru nak balas sayang dye . . . terlambat suudaaa . . . huuwaaa !
tyme mula2 masuk matrik still contact lagi . . . tapi lame2 dah jadi sunyi . . .aku ngan hidup aku , dye ngan hidup dye . . . ye la aku matrik lain , dye matrik lain . . . mane nak taw masing2 buat ape un . . . haha ! . . . sampai sekarang aku still rindu dye yang dulu lagi . . . tapi x mungkin peluang datang dua kaly kan . . . sangat mustahil . . . law ade pom 1 lam sejuta . . .
kawan2 aku semua gtaw yang aku nieyh jual mahal . . . haha ! bukan okeyh , bukan senang kiter nak sayang orang serta merta . . . tapi tuh semua dulu . . . sekarang x lagi . . . aku pom x nak berharap at dye lagi . . . aku bukan perampas okeyh . . . biar la dye ngan dunia bahagia dye . . . aku dah x nak ganggu dah . . .
thanz yep awak coz berjaya curi aty nieyh . . .
thanz gak coz pernah sayang diri nieyh tapi x sempat nak balas . . . 
ape2 pom kite still kawan lagi un . . . hehe !
 dah . . . x maw sedih2 lagi . . . aku pom dah x kisah at dye . . . bukan aku x nak couple sampai sekarang nieyh . . . bukan gak sebab aku still tunggu dye or mengharap at dye . . . memang bukan la . . . tapi ini kerana banyak lagi aku x capai lam idup . .  . mase depan aku jauh lagi . . . fokus tuk study lagi penting . . . jodoh pertemuan di tangan TUHAN . . . n aku percaya itu ! ! !
K la , sampai cini lu aku conteng . . . terlebih feeling lak aku malam nieyh . . . ting tong tong tong jep pale hotak aku malam nieyh . . . haha !
chaow lu yep korang 
~adios~

Sunday, 31 July 2011

Kehangatan Ramadhan makin terasa !

Hye sume ! !
cam yang aku tulis tittle at atas uh . . . still nak citer sal pose yep . . .
nape makin terase ek ? ?

mane tak nye sejak semalam dah berguni post at pesbuk sal pose . . .
x kurang lebeyh  at nset . . . ramai yang wish epy pose at aku . . .
thanz ye kawan2 . . . aku xde mesej bunge2 sal pose nk reply balik . . . 
xpe la un asal aku wish gak . . . ikhlas lagi uh . . . hehe !

Tadi ngah aku khusyuk meng'on9'kan diry un . . . abah aku balik . . .
dye bawak balik daging . . . bese nye law pose daging lembu agak mahal . . .
nieyh plak makanan ruji family kitorang tyme pose . . .
wat 'singgang' tyme sahur . . . amat la masyuk ! ! hehe !
tuh la aku kate makin terase pose nieyh . . .
ye la un esok pom da nak pose . . . malam nieyh start tarawih . . .
 pagi plak sahur . . .jangan tanye aku masak tak tuk sahur . . .
 kompem la tak un . . . hehe !

Malam nieyh kompem xde orang umah aku . . . sume g tarawih . . .
balik uh mesty bising ngan suare parent aku suh adeQ2 aku tido awl . . .
ye la law tidow lambat kompem liat nak bangun sahur . . .
tak sabar nak tunggu esok . . . 1st tyme pose at umah ary 1st ramadhan . . .
sejak aku naik sekolah menengah . . . hehe !

K la weyh sini lu aku conteng blog nieyh yep . . .
law aku rajin esok aku post n3 sal 1st pose yep . . .
*kalau aku ada mood RAJIN yep . . . hehe !

K aku chow lu ek . . .
~adios~


Salam Ramadhan ! !

Pejam celik , pejam celik . . .
da nak pose un kite nieyh . . . pose kaly nieyh bermakne bagi aku . . .
mane tak nye tahun nieyh aku pose full at 'home sweet home' aku . . .
epy giler kowt dapat pose same ngan family . . . 

Tahun lepas aku pose banyak at matrik . . . tyme cuti merdeka pom aku still at matrik lg . . .
ye la . . . nak balik pom jauh , PERLIS ngan GANU . . . lame kowt lam bas . . .
ngan tiket lagi mahal . . . so , pose jep aku at sane tyme cuti uh . . .
5 ary plak uh . . . memang borink kowt . . . tapi redho jep . . .
kira nye tahun nieyh kodho yang lepas la nieyh pose kat umah huhu . . . 

Tahun lepas gak tahun 1st aku pose jauh ngan family . . .
sebelom nieyh memang aku duk ostel . . . tapi balik tiap2 minggu tyme pose . . .
x la rase sangat , kadang tuh parents aku mai bawak makanan tuk aku . . . 
tapi kat matrik lain . . . semua nye kena sendiri . . .
nak beli makanan pom kena jimat2 . . . ye la , law duit elaun x cukup naya gak uh . . . huhu !

Tyme nieyh gak la 1st tyme aku balik raya ngan bas . . . bez gak uh . . . jalan memang jam . . .
sampai GANU pom lambat . . . perjalanan 9 jam jadi 12jam . . .
creme bontut kowt duk lam bas lame2 . . . huhu !
balik tyme tuh 4 ary lagi nak raye . . . memang jeles ngan dak U lain coz balik awal lagi dari kitorang . . .  
sabar je la . . . beli barang raye pom last minit . . . malam raye baru beli , tapi suka coz murah dari biasa . . .
tapi bez kowt pengalaman PERTAMA aku pose as perantau . . . haha !
macam2 pengalaman pahit manis aku dapat . . . ngan gelagat non-muslim lagi tyme muslim pose . . . diorang pom x ketinggalan g bazar ramadhan . . . suke jep diorang nieyh . . . huhu !

Tapi tuh semua dulu . . . sekarang da lain kowt . . . 
pose at umah lagi bez . . . x yah pikir tuk jimat . .  semua nye parents yang tanggung . . . hehe !
leyh g beli barang raye same2 ngan family . . . jimat lagi ongkos aku . . .
tadi pom kawan aku ada text aku n jelez ngan aku coz raye at umah . . .
ye la dye un stady lagi . . . mane leyh balik selalu . . . huhu !

K la aku pom x taw ape yang aku merapu at atas uh . . . nieyh je lu yang aku conteng wat saat niyh yep . . .
Last but not lest (skema kowt ayt ) haha !

SELAMAT MENYAMBUT RAMAADAN AL MUBARAK

buat semua MUSLIMIN serta MUSLIMAT sekalian . . .

aku chow lu ek . . . 
~adios~

Saturday, 30 July 2011

En.Kaki , nape x sembuh lagi !

Hye semua ! !
nieyh nak share sket ngan tittle at atas uh . . .
nak taw x nape ? ?

Meh nak citer meh . . . law x nak taw , x yah bace yep . . .
cengini citer nye . . . hehe !

Tyme kat KMP dulu un , ada wat minggu sukan tuk 
dak yang ambik ko-ko sem 2 . . . aku x terkecuali . . . 
nak la gak un aku join . . . sejak duk matrik dah lame aku tak bersukan . . .
so , aku ambik part lam sukan 'TUJU KASUT' okeyh . . . 
simple jep mainan nye . . . main pom lam dewan jep . . .
tapi kena lari gak la . . . 

Excited giler aku main . . . bez kowt main nye . . ,
team aku pom cool jep , 1 kepala lak uh . . . memang enjoy . . .
kitorang main pom juz tuk suke2 jep . . . bukan tuk menang pom . . .
tapi un , rezeki kitorang . . . leh masuk final . . . 
tyme final tuh la aku inject , kaki aku creme la plak . . .  
so , ganti ngan orang lain . . . tp x menang pom . . . 
juz dapat naik johan . . . naik johan pom okeyh gak . . 
leyh gak la dapat hadiah . . . haha !

Lepas main , malam uh kaki aku makin sakit kowt . . .
creme belah kiri tapi bengkak belah kanan . . . plek kowt . . .
mybe coz aku guna kaki kanan je kowt tuk tampung badan aku nieyh . . .
tuh yang jadi cam tu uh . . . 3 ary lepas uh aku g urut . . . 
still x okeyh lagi . . . aku pom decide tuk g klinik . . .
g klinik MA juz bagi ubat tahan sakit n surut bengkak jep . . .
langsung x check . . . tp lepas tuh da tak sakit da . . . 

Tapi aku pelik sket . . . coz kaki aku still akan sakit law aku jalan banyak . . . 
lepas tido okey balik . . . lepas tuh law jalan jauh sakit balik . . .
tapi un . . . akhir2 nieyh makin sakit . . . x yah jalan jauh pom still sakit . . .
aku gtaw abah aku . . . takut gak coz makin bengkak . . .
dye suh aku balut malam2 dengan halia yang di tumbuk . . .
tiap2 malam aku balut taw . . . 
cenggini lah hasil balutan kaki tuh . . . hehe !



Tiap2 malam plak uh kene balut . . . sabar je la aku nieyh . . .
tyme nak tido lak kene letak kaki atas sket dari badan . . .
cam kene lapik ngan something laa . . . 
rupa nya cenngini . . .


tuh la hasil nye lepas main TUJU KASUT kat matrik . . .
aku arap sangat lepas nieyh makin baik . . .
doakan aku cepat sembuh yep . . . da x tahan da sakit nieyh . . .
tyme sejuk makin la rasa sakit nye . . .

K la sampai sini dulu aku conteng blog aku nieyh . . .
~adios~

Result UPU tertangguh .. hehe !

Hye all's . . . lame dah aku tak hupdate blog nieyh . ..
dah bersawang dah aku tengok blog aku nieyh . . 
hehe !

Sebenarnye bukan aku x mau gtaw korang sal result upu aku . . . 
tp tyme aku nak hupdate tuh aku still dalam delema . . .
(ayat x leyh blah jep ) haha !
tambah lagi ngan lappy aku yang sakit nieyh . . .
lagi la x de mood nak hupdate . . . nasib abah aku baik aty tuk baiki
tp sebelum tuh dah 10 karung kene 'blebe' . . . haha !
aku x kisah pom sebenar nye . . . asal lappy aku elok balik . . .

K back to da tittle . . . nape ek aku dalam delema bila taw result uh . . 
jeng...jeng...jjeeennngggg..........
tyme dapat result tuh un . . . aku paling excited . . .
kan result bleh taw lepas kul 12 . . aku ngan semangat nye bangun la awal ary tuh . . .
tolong ma aku masak (rajin x aku??) hehe ! lepas habis tolong . . .
tengok jam dah kul 12.10 . . . terus aku check . . . excited nak taw nieyh . . .
and nasib aku baik line x jam . . . aku dapat UiTM . . . 
sebenarnye aku terkilan gak r , coz aku nak UKM or UUM . . . 
tp nak wat camne kan , aku nieyh bukan pandai sangat pom . . .
redho jep ngan ape yang di tentu kan . . 

aku dapat kos pe ek kat UiTM uh . . . nak taw ke?? hehe !
aku dapat kos  BBA  (HONOURS) (INTERNATIONAL BUSINESS) . . .
syukur gak aku coz memang aku nak kos nieyh . . . and aku x kena LELONG . . .
tyme tuh x taw lagi UiTM mane so kne tunggu esok lak . . . 
esok tuh aku bangun awal2 tuk check U mne nieyh . . . 
and . . . akhir nye . . . aku dapat . . .
UiTM PERLIS kowt . . .
 memang kecewa . . . serta merta air mata aku jatuh . . .
nape aku kecewa?? coz aku dapat tempat same tyme kat MATRIK dulu . . .
sebelah je kowt . . . leyh dengar law UiTM wat enouncement . . .  
sungguh x di sangka sekali lagi aku di campak ke utara . . .
semua kawan2 aku gelak tyme aku gtaw dapat kat situ . . . 

Tapi x pe aku terima semua tuh . . . mungkin ada hikmat nye . . .
sekarang nieyh aku ngah wat preparation tuk g U . . .
tinggal sket je lagi yang aku x urus kan . . . 
oppss . . .  aku lupa nak gtaw yang aku daftar 6.9.2011 . . . 
mean that  lepas raya okeyh . . . hehe ! 
" DOA KAN AKU BERJAYA YEP DI SANA NANTY " . . . 

K aku rase sampai sini dulu aku conteng . . . 
~adios~

Thursday, 14 July 2011

1 hary lagi . . nervous . . :(

1 ary lagi tuk aku tunggu . . 
 Esok 15 July semua student matrik or spm setaraf mesti cam aku gak un . . .
esok la gak tyme penentu tuk sambung degree kat mane . . .
aku mmg nervous giler coz takut x dapat u yang aku nak . . .
kat fb ramai yang post sal esok . . .
arap2 line x jem la un tuk masuk laman web upu 2 . . .
x nak r jadi cam tyme cek result ary tuh . . . 
sangat la lambat . . . result kuar kol 12 , tp kol 4 baru aku leyh cek . . .
sabor je la tyme tuh . . . hehe !esok law aku dapat cek upu tuh aku post n3 sal u plak ek . . .
pape pom . . gud luck tuk spe yang dapat result esok . . . 
k sampai sini lu aku bebel ek . . . chow lu . . .

~adios~


Saturday, 9 July 2011

Qau makan ke kau melantak DeQ?

Hye syumer ! ! hehe !
Ary nieyh aku nak citer ngn korang sal title @ atas uh . . .
nak taw nape ? ?

Cenginih citer nyer . . . adeQ aku yang bongsu nieyh memang jenis yang
susah nak makan . . . kadang lam maser 2 ary  dyer juz makan skly jep . . .
tuh pom puas kena pakse . . . ayooyoo mayak susah ooww maw makan . . .

Semalam aku ajak makan punyer la susah . . . yang dyer taw game . . . game n game lagi . . .
aku nieyh cian @ dyer takut la un dyer lapar . . . suh makan punyer la x maw . . .
bleh dyer jawab cenginih . . .
'toksey2 me kasih' (cam citer kongsi) . . . geram kowt aku ngan dyer . . .
aku memang x leyh law tengok adeQ aku yang nieyh x makan . . . 
caring x aku ngan siblings . . . huhu ! *sangat pasam di c2 . . .

Tadi aku ajak lagi dyer makan  . . .  ye la daa semalam x makan . . .
mula2 dyer x maw lagi . . . aku gtaw la ada ayam percik yang isi . . .
tuh memang febret dyer laa . . . mula2 x maw lagi . . .
aku pujuk lagi . . . gtaw laa yang lauk 2 bez . . .
n dyer gtaw suruh aku ambik kan nasi tuk dyer . . . 
yeess ! ! aku berjaya pujuk dyer . . . korang nak taw nape dyer x maw makan . . .
ngah duk kusyuk main game . . . sayang la nak lepas un . . .

Adoiyai . . . adeQ . . . adeQ . . . sabor je la . . . 
tyme makan plak . . . 

dyer : ngah cam sedap je lauk nieyh . . . nak lagi . . . 
aku : okeyh . . cepat makan meh nak tolong tambahkan . . . 
dyer : jap sket je lagi nieyh . . . 

suker je aku tengok dyer makan banyak . . . lepas tuh . . . tambah lagi kowt . . .
 tyme nieyh dyer g ambik sendiri . . . banyak owr . . . sekaly makan tiga pinggan . . .
terkejut aku . . . tapppiiiiii . . . . . . .
kompem lepas nieyh x makan tuk 2 ary lagi . . . haha !

Ape ? ? nak kenal adeQ aku . . . jap aku tunjuk ek . . . hehe !
*cam pemes sangat jep un . . . 
taadaaa

*cayang dyer ketat2 . . .

nieyh dyer . . . sangat kurus yep . . . nasib tinggi . . . umor ? ? standard 5 kowt . . . huhu
1 lagi tabiat dyer . . . suker makan fast food . . . cam nuget , kentang n seangkatan ngan nyer . . .
law makan menatang nieyh compem x kan makan nasi punyer . . .

okeyh sini lu aku citer sal dyer ek . . .
k chow lu
~adios~

~ Menghitung ary ~

Hye all's . . . cam lame je x hupdate blog nieyh . . hehe . . .

xcely aku x de mood nak hupdate sbnr nye . . . 

ary nieyh bru rase nak hupdate lg . . .

Ape citer ek sal  tiltle @ atas 2 . . . hehe . . . 

jeng . . . jeng . . . jenggg . . .

Tadi un tgh syok2 aku duk layan f.b tibe2 . . .

" you have a message "

sekaly nset aku b'bunyi daa . . . 

cepat2 aku bace nieyh . . . ingat un msj dari kawan aku coz 

aku ngah msj ngan dye tyme 2 . . . 

Tp bukan lorh . . . msj 2 dari 15888 . . . hehe ! 

yang bahagian pendidikan x cilap aku la . . .

nak taw ape kandungan nye . . .

tadaaaa  ! ! ! !

INFO UPU: Semak keputusan IPTA (Ijazah Pertama)
 mulai 12.00 tghri 15/07/11 di upu.mohe.gov.my @ taip UPU RESULT (no.KP) dan SMS ke 15888

tudiiiaaa  . . .  15 ary bln tuh . . . nebess gilak sih aku nieyh . . . 

u mane la un aku kne campak nnti . . . utara lagi ke? ? 

ke kat K.T je . . . xpom kat pantai timur nieyh jep . . .

or @ selatan mahupom pantai barat . . . huhu ! !

juz wait n c je lah un . . . 

kdg2 aku rase dah x sabar tuk ary tuh muncul . . .

coz aku da borink giler duk umah nieyh . . .

 jelez je ngn mmber2 yang dah g belajar uh . . .

Tapi aku x kisah pom law aku dapat u mane . . .

janji aku leyh sambung degree aku nieyh ngn jaya nye . . .

ceewaah ayat . . . x leyh blahh . . . hehe !

tuh la yang aku duk hitung ary 2 . . . 

coz nak sgt taw dapat u mane . . .

even sambung lepas raye nieyh . . .

lambat lg lorh . . . dah biol dah aku duk umah saje2 cam ginih . . .

aku rase cam nak g kat JPN n nak gtaw suh cepat un tarikh masuk u . . . 

agak2 dye nak layan ke aku nieyh ek . . . haha !

arap2 dapat lah ek u yang aku nak . . . 

insyaallah . . . ameenn . . .

k . . . nieyh la dulu aku conteng wat mase nieyh . . .

lain n3 aku conteng lagi yekk . . . 

~adios~