Followers

Tuesday, 2 August 2011

UiTM Sayang aQu Weyh !

Hehehe ! 
gempak tak tajuk n3 aku kaly nieyh . . .
gempak gak un . . . law x gempak , gempak2 kan lah yep . . .

Nape yep aku wat n3 sal UiTM ? ?
sebab aku dapat further study at sini ke ? 
sebab dye ada bagi surat cinta ke ?
or sebab dye selalu call aku ? 

Sudah2 semua tuh bukan okeyh . . . meh nak gtaw sebab nye . . .
tapi korang kena tepuk tangan dulu eh ? hehe !
k2 , sekarang aku citer . . .

Tadi tengah2 aku duk kemas2 fail UiTM un . . . aku teringat something . . .
biler aku pikir balik , rase cam memang UiTM sayang aku weyh . . .
taw nape aku kate cam tuh . . . sebab nyerr . . .
tyme aku abiz SPM sure la un aku apply U . . . kebanyakan aku apply UiTM . . .
ye la , results aku x okey mane pom . . . ngam2 jep ngan syarat UiTM . . .

Sementara tunggu result UPU kuar . . . result matrik kuar dulu . . .
n aku dapat matrik weyh . . . epy giler aku tyme tuh . . . memang aku nak sangat2 masuk matrik . . .
dari sekolah rendah kowt aku nak g matrik . . . tercapai gak hajat aku . . .
ingat kan aku tak dapat . . . ye la aku dapat 3A jep SPM . . .
yang lain jangan tanye . . . yang pasti semua nyer kredit . . . x de G okeyh . . . hehe !
lepas bank in semua yuran matrik , result UPU lak kuar . . . 
aku pom check la un walaupom tyme 2 dah decide nak g matrik . . . hehe !
aku dapat U gak weyh . . . murah rezeki aku un ? ? hehe . .nak taw U ape . . . 
semestinyer la UiTM weyh . . . UiTM dungun kos diploma pentadbiran perniagaan . . . aku x minat kos nieyh n aku x mau duk dekat . . . hehe ! parents aku pom galak kan suh g matrik coz jimat mase tuk amik degree. . . tue yang aku pilih tuk g matrik . . . KOLEJ MATRIKULASI PERLIS . . . jauh weyh . . . ujung dunia malaysia . . . haha !
so , maknenye yang UiTM aku tolak la un . . .

Kali kedua aku apply lak UiTM nieyh . . . tuk December intake . . .  
tyme nieyh aku still study at matrik lagi . . . lepas final exam sem 1 x silap aku . . .
taw nape aku apply ? coz aku takut kena tendang weyh law pointer aku k.o . . . haha !
dapat jep result , alhamdullilah pointer aku 3 lebeyh . . . hehe !
tyme taw sal result intake UiTM aku pom check gak . . . 
saje nak taw , padahal tak nak g pom . . . hehe ! sekali lagi aku dapat weyh . . .
 kaly ni aku dapat UiTM Jengka , Pahang . . . kos lak Diploma Perakaunan . . .
 nieyh la kos yang aku nak . . . tapi lecture aku gtaw x yah tukar la law result 3 lbeyh tue . . . baik stay jep kat matrik . . . tu yang aku stay at matrik sampai abiz uh . . . hehe ! buat kedua kaly nye aku tolak lagi study at UiTM . . . hehe ! tapi bukan aku tolak tuah okeyh . . .

Kali ketiga lak sekarang nieyh  la . . . UiTM still nak aku lagi as their student . . . 
sekaly lagi aku di terima masuk ke situ . . . tapi kali nieyh jauh weyh . . .
nak sangat aku study jauh un . . . sekali lagi aku di campak ke utara . . . huuuwaa !
aku dapat UiTM Arau Perlis weyh . . . sebelah jep ngan matrik aku dulu . . .
kaly nieyh plak aku dapat kos Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa . . .
okey gak r kos tuh . . . aku dapat kos yang aku mintak gak . . .

Haaaa ! tu la sebab nye aku kate UiTM sayang aku . . .
banyak kaly aku tolak pom dye still nak suh aku study situ gak . . .
thanz yep UiTM , dah la yuran pom murah gak . . .
kire aku BERUNTUNG la yep . . . hehe !
tol tak aku kate UiTM SAYANG AKU . . . huhu !
law still x caya lagi , ad aku kisah . . . wink3 ~

K la weyh . . . banyak dah aku conteng nieyh . . . nak tolong ma aku sedia juadah buke pose lak . . .
aku chow lu yep . . .
~adios~

3 comments:

  1. mne ada . . bse2 jep weyh . . huhu . .
    aku bdok bru blajor . . hihi

    ReplyDelete
  2. hye my follower! saya ada buat contest.. kalau minat sila la join okey!

    http://suemuncet.blogspot.com/2011/08/contest-saya-dan-makanan-dari-blog.html

    ReplyDelete